Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τις συνθήκες που επικρατούν σε επιχειρήσεις του “Νίκος Καζαντζάκης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το σωματείο μας έχει υποβάλλει αναφορά – αίτημα στην υπηρεσία επιθεώρησης εργασίας Ηρακλείου, για την πραγματοποίηση ελέγχου σε επιχειρήσεις του αεροδρομίου Ηρακλείου, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που εφαρμόζουν και εδώ και περίπου ένα μήνα κανένας έλεγχος δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η υπηρεσία δηλώνει αδυναμία προγραμματισμού του ελέγχου, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού και μεγάλου φόρτου εξαιτίας της τουριστικής περιόδου.

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το υπουργείο εργασίας – “εργοδοσίας”, οι οποίοι κοροϊδεύουν για δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα, επαναφορά των ΣΣΕ, ενώ στην πράξη, όπως και οι προηγούμενοι, κάνουν πλάτες και τα στραβά μάτια στην μεγαλοεργοδοσία, για να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, με κίνδυνο ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας, για ένα ξεροκόμματο.

Απαιτούμε άμεσα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση, που με την πολιτική της “καίει” τους εργαζόμενους να:

  • Εξασφαλίσει, με βάση την αναφορά που έχουμε καταθέσει έγκαιρα, άμεσα την πραγματοποίηση ελέγχου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους.

 

  • Να δρομολογήσει άμεσα την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην επιθεώρηση εργασίας για να κάνει τη δουλειά της.

 

  • Άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, με βάση την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί στη βουλή από το ΚΚΕ μετά από παρέμβαση εκατοντάδων σωματείων – μεταξύ τους και το δικό μας και που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.  

Καλούμε τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο να εμπιστευτούν το σωματείο μας, να γραφτούν μαζικά και να καταγγείλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. 

Μόνο μέσα από την οργάνωση, τον αγώνα, την αλληλεγγύη, μπορούμε να στριμώξουμε κυβέρνηση και αφεντικά και να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook