Αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χανίων για το έργο του φράγματος Βαλσαμιώτη

Το γεγονός ότι ένα έργο που κόστισε πολύ παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, υπερβαίνονται το κόστος από τα 28 εκατ. στα 40 εκατ. και παρόλα αυτά κατασκευαστικά όχι μόνο αδυνατεί να λειτουργήσει όπως πρέπει αλλά έχει απαιτήσει και επιπλέον έργα 2 εκατ. ευρώ για να διορθωθούν κακοτεχνίες και αστοχίες που είχαν ως αποτέλεσμα τη διαρροή πολλών κυβικών νερού, οδήγησε την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χανίων σε αυτεπάγγελτη έρευνα.

Στην έρευνα εξετάζεται όλη η πορεία του έργου, όλες οι μελέτες, οι συμβάσεις, οι εγκρίσεις, οι άδειες και οι πληρωμές που έγιναν καθώς και ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων από την πρώτη στιγμή στο έργο, προκειμένου να διερευνηθεί γιατί μετά από τόσα χρόνια και τέτοιες δαπάνες υπέρογκων ποσών, έχουμε ένα έργο προβληματικό που δεν μπορεί λόγω των αστοχιών και των κακοτεχνιών να λειτουργήσει σωστά.

Κλήσεις για να καταθέσουν έχουν δεχτεί όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι καθώς και στελέχη του ΟΑΚ. Η έρευνα πάντως αναμένεται να φτάσει σε βάθος προκειμένου να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook