Σοκ προκαλεί η είδηση ότι πειρατές δολοφόνησαν Βρετανό τουρίστα και στη συνέχεια απήγαγαν τη σύζυγό του, σε εξοχική κατοικία, στην Κένυα.

Ο 58χρονος David Tebbutt και η 56χρονη Judith Tebbutt δέχτηκαν την επίθεση βράδυ, λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στην παραλιακή τοποθεσία, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Σομαλία.

Οι ένοπλοι έφτασαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο εξοχικό, χρησιμοποιώντας ταχύπλοο και αιφνιδίασαν το ζευγάρι, ζητώντας του όλα τα χρήματα. Η προσπάθεια του 58χρονου Βρετανού να σταματήσει τη συμμορία, είχε τραγική κατάληξη. Ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε θανάσιμα στο στήθος.

Στη συνέχεια απήγαγαν τη γυναίκα του και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πειρατές κατευθύνθηκαν προς τις ακτές της Σομαλίας. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση από θαλάσσης και αέρος, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα ίχνος της 56χρονης.

Ένα τελικά αποδειχτεί ότι πρόκειται για Σομαλούς πειρατές, τότε θα είναι η πρώτη φορά που «χτυπούν» με αυτόν τον τρόπο, κάνοντας «απόβαση» δηλαδή, στη στεριά, για να κρατήσουν ομήρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook