Την 9η θέση κατέλαβε στον τελικό της σφυροβολίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Βερολίνο, ο Μιχάλης Αναστασάκης.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής του Γ.Σ. "Ελευθέριος Βενιζέλος" ξεκίνησε τον αγώνα με 73,33μ., που ήταν η καλύτερη βολή του, ενώ στη συνέχεια είχε μία άκυρη προσπάθεια και μία βολή στα 72,35. Για λίγα εκατοστά έχασε τη δυνατότητα να μπει στην 8άδα και να κάνει ακόμη τρεις προσπάθειες διεκδικώντας κάτι καλύτερο, αφού ο όγδοος Πισκούνοφ είχε βολή στα 73,99μ.

Το χρυσό - πρώτο της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση - κατέκτησε ο Πολωνός Βόγετς Νοβίτσκι με βολή στα 80,12 μέτρα, με 2ο τον συμπατριώτη του Πάβελ Φάιντεκ (78,69μ.) και 3ο τον Ούγγρο Μπέντσε Χάλαζ (77,36μ.).

Σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο Μ. Αναστασάκης δήλωσε τα εξής: "Δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεύτερη παρουσία σε τελικό. Κρατάω την σπουδαία εμπειρία που έζησα και συνεχίζω. Δεν μπήκα στον τελικό όπως στον προκριματικό, όπου από την πρώτη στιγμή το κυνήγησα πολύ γιατί ήξερα πως η πρόκριση δεν θα ήταν εύκολη. Σίγουρα ήθελα να κάνω και τις έξι βολές και να κυνηγήσω κάτι καλύτερο, ωστόσο η συμμετοχή στον τελικό είναι κάτι σημαντικό για εμένα". 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook