Τη δική του, ξεχωριστή συμμετοχή είχε και φέτος το Δίκτυο Εθελοντών «Διαβάζω για τους άλλους» στην Έκθεση Βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Την ημέρα έναρξης της έκθεσης, το «Διαβάζω  για τους άλλους» πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης για παιδιά και ενήλικες, σε μια προσπάθεια να βιώσουν τις ανάγκες των ατόμων  με προβλήματα όρασης και όλων των εντυποανάπηρων. 

Συγκεκριμένα:

• Το Τμήμα Παιδιών του Δικτύου, μέσα από την αφήγηση παραμυθιών και αντίστοιχα παιχνίδια, έφερε τους μικρούς συμμετέχοντες σε επαφή με το σύστημα γραφής και  ανάγνωσης Braille, που χρησιμοποιούν οι τυφλοί. 

• Το Τμήμα Ενηλίκων έδωσε την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο ν’ ακούσει αποσπάσματα από βιβλία που έχουν ήδη ηχογραφήσει οι εθελοντές του Δικτύου και να συμμετάσχει, με κλειστά μάτια, σε ζωντανές αναγνώσεις.

• Εθελοντές – μέλη του Δικτύου ενημέρωναν  τους επισκέπτες της Έκθεσης  για το έργο του «Διαβάζω για τους άλλους» και απαντούσαν σε ερωτήσεις για τον τρόπο συμμετοχής στις δράσεις του.

Τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας  της έκθεσης το Παιδικό μουσικό συγκρότημα «Kultur Multur» έδωσε συναυλία για την ενίσχυση του Δικτύου.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το «Διαβάζω για τους άλλους» ή να λάβουν μέρος στις δράσεις του μπορούν να επικοινωνήσουν στο:  heraklion@giatousallous.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook