Σπουδαία βραδιά για τον ελληνικό στίβο και το επί κοντώ, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε ένα τελικό που “βάφτηκε” στα χρώματα της Ελλάδας η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 και η Κυριακοπούλου το ασημένιο ξεπερνώντας τα 4,80μ.

Η Στεφανίδη υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ και συνέχισε τις πρωτιές στις μεγάλες διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου από το 2016 έως και τώρα. Την εμφάνισή της στον τελικό την έκανε από τα 4,65μ., για να περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4,75μ., 4,80μ. και με την 3η τα 4,85 μέτρα.

Για την Κυριακοπούλου αποκτά μεγάλη σημασία το μετάλλιο, αφού είναι το πρώτο της μετά τη γέννηση της κόρης της.

Στον τελικό συμμετείχε και τρίτη Ελληνίδα, η Ελένη Πόλακ, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει όμως τα 4,30 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χόλι Μπράντσοου από τη Μεγάλη Βρετανία με 4,75μ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Στις δηλώσεις τους τα δύο κορίτσια που γέμισαν με περηφάνια την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει το τελευταίο διάστημα, δεν ξέχασαν τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής.

«Είχα πει πως θα γίνει συγκλονιστικός αγώνας, τον ευχαριστήθηκα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό που έζησα σήμερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά στη χώρα μετά από ότι συνέβη. Παράλληλα είμαι πολύ ικανοποιημένη, που επιτέλους άλλαξε το χρώμα του μεταλλίου. Είχα δύο χάλκινα σε μεγάλες διοργανώσεις και τώρα κατέκτησα το ασημένιο. Ηξερα πως είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό που περίμενα ήταν να βρω τις συνθήκες να κάνω έναν καλό αγώνα. Το τελευταία διάστημα επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση και να αφήσουμε τους αγώνες και αυτό ήταν κάτι που λειτούργησε υπέρ μου. Ένιωθα σιγουριά και πριν και στη διάρκεια του αγώνα και πίστευα πως θα πάρω μετάλλιο. Ηταν σημαντικό για εμένα να επιστρέψω και πάλι στο βάθρο, μετά τη γέννα της κόρης μου. Αφιερώνω το μετάλλιο στον κόσμο που υπέφερε στα τελευταία θλιβερά γεγονότα, στην κόρη μου, αλλά και στην ομοσπονδία που ήταν δίπλα μου μετά την επιστροφή μου. Φυσικά και στους χορηγούς μου. Προχωράω μπροστά, συνεχίζω για τα επόμενα» τόνισε η Κυριακοπούλου, ενώ η Στεφανίδη δήλωσε τα εξής: «Αποτελεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός πως σε αυτό το πρωτάθλημα παρουσιάζουμε πολύ καλή συνολική εικόνα με τους περισσότερους αθλητές να είναι κοντά στις επιδόσεις τους ή να τις βελτιώνουν. Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σαν ομάδα και αυτό δείχνει πως γίνεται σωστή δουλειά” και συμπλήρωσε για τη δική της παρουσία:”Για εμένα ήταν μια δύσκολη χρονιά με αρκετά προβλήματα. Είχα το άγχος του “φαβορί” έπρεπε να υπερασπιστώ τον τίτλο του Άμστερνταμ και η αλήθεια είναι πως περίμενα έναν διαφορετικό αγώνα και τη Σιντόροβα σε καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και κατάφερα να διαχειριστώ τις συνθήκες και να πετύχω το στόχο μου, που ήταν η νίκη. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να υπερασπιστώ και τους τίτλους που κατέκτησα σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες. Πραγματικά ήταν περίεργη περίοδος. Η επιτυχία αυτή δε θα φέρει πίσω ανθρώπους, ωστόσο ελπίζω σήμερα να δώσαμε λίγη χαρά στον κόσμο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook