«Δεν θέλω να είμαι δημαρχεύων» – Δριμεία επίθεση για θέματα του Δήμου αλλά και για τον ΒΟΑΚ – Ανοιχτό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. 

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ανακοίνωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Όπως ανέφερε βασικός λόγος είναι ο Νόμος του «Κλεισθένη» ο οποίος ορίζει πως οι εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική.

«Εάν εκλεγώ δεν θέλω να είναι δημαρχεύων» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως με την απλή αναλογική, ουσιαστικά στους Δήμους θα υπάρχει «ακυβερνησία».

 

Ο κ.Σκουλάκης γνωστοποίησε ότι – μέχρι τις εκλογές – θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο καθώς, όπως είπε, δεν αποκλείεται να γίνουν νωρίτερα οι βουλευτικές εκλογές και εάν – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – αναδειχθεί Πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης, θα καταργήσει τον «Κλεισθένη», οπότε θα αλλάξουν τα δεδομένα.

 

Πάντως, έκανε γνωστό πως έχουν γίνει συζητήσεις με το «Κίνημα Αλλαγής» προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αν και επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει πλέον η εκλογή γιατί όπως είπε μετά από τόσα χρόνια βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος έχει «κορεστεί» και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει στα Χανιά.

 

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην δημοτική αρχή Χανίων, στους βουλευτές του Νομού αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα του ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι την Κίσαμο.

Όπως είπε εάν δεν πιέσουν τον Υπουργό Υποδομών να συμπεριλάβει στην μελέτη του νέου ΒΟΑΚ και το τμήμα από Χανιά μέχρι Κίσαμο, τότε θα τον βρούν απέναντί τους.

 

Ειδική αναφορά έκανε για  δημοτικές παρατάξεις στον Δήμο Χανίων κάνοντας λόγο για “συγκυβέρνηση”.

 

Να σημειωθεί πως τις ανακοινώσεις αυτες έκανε και προς τα μέλη της δημοτικής παράταξης την Πέμπτη σε συγκέντρωση σε ξενοδοχείο των Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook