Ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφορικά με την δριμεία επίθεση που εξαπέλυσαν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αδέσποτα ζώα

“Οι εκπρόσωποι ορισμένων φιλοζωικών  σωματείων,  θεωρούν ότι συμβάλλουν  στον σκοπό που υπηρετούν, υβρίζοντας και  μηνύοντας τον Δήμο Χανίων.

Παρά το ότι δίνουν συνεντεύξεις με την παρουσία νομικών, δεν φαίνεται να κατανοούν  ότι ο Δήμος είναι ένας φορέας της Δημόσιας Διοίκησης και μπορεί να προβεί μόνο σε νόμιμες ενέργειες,  μέσα από νόμους δαιδαλώδεις και ασαφείς, ενός κράτους που έχει «ξεφορτωθεί» τα αδέσποτα στους Δήμους χωρίς να τους δίνει κανένα εφόδιο.

Μας κατηγορούν ότι διαθέτουμε περισυλλογέα αδέσποτων που επιλέξαμε μάλιστα σε συνεργασία μαζί τους, ενώ  αγνοούν σκοπίμως,  ότι χωρίς αυτόν  δεν μπορεί με βάση το νόμο να λειτουργήσει η διαδικασία στειρώσεων.

Μας κατηγορούν ότι ακυρώνουμε εθελοντικές στειρώσεις, ενώ γνωρίζουν ότι είχαμε κάνει όλη την επίπονη διαδικασία ως Δήμος για να έλθει ομάδα από  Έλληνες κτηνιάτρους, οι οποίοι όμως μετέθεσαν την ημερομηνία με δικιά τους πρωτοβουλία.

Γνωρίζουν επίσης  πολύ καλά,  ότι ο Δήμος Χανίων έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και προγραμματίζει νέες, αλλά, όλα αυτά   βελτιώνουν και  δεν επιλύουν οριστικά  το πρόβλημα με τα αδέσποτα,  το οποίο στην χώρα μας με το νομικό πλαίσιο και τις συνθήκες που λειτουργούμε, κανείς Δήμος στην χώρα δεν έχει λύσει.

Καλούμε τις φιλοζωικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση  του προβλήματος, να  συμβάλλουν θετικά βοηθώντας τον Δήμο και όχι με την στάση τους να αποτελούν μέρος του προβλήματος.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook