Μην ανάψετε καμία φωτιά, καμία ψησταριά, μην κάνετε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, καλέστε στην παραμικρή εστία την πυροσβεστική στο 199

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 ) σε ολόκληρη την Κρήτη.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλίσης 199.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί : δεν καίμε σκουπίδια-ξερά χόρτα-κλαδιά, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα, αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, δεν πετάμε ανάμενα τσιγάρα, δεν αφήνουμε σκουπίδια σε δάσος, και απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Όποιος αντιληφθεί οποιαδήποτε εστία πυρκαγιάς, παρακαλείται να επικοινωνήσει αμέσως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

Ο πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Χανίων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection και τον και στον ιστοχώρο του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) στον τομέα Πολιτική Προστασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook