Με το ποσό των 300.000 ευρώ  ενισχύεται οικονομικά, ο Δήμος Σφακίων και τα νομικά πρόσωπα αυτού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα του φαινομένου της λειψυδρίας έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, κ. Πάνου Σκουρλέτη. 

Ο δήμος Σφακίων είναι ο ένας από του τρεις δήμους της Κρήτης στους οποίους εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση , έπειτα από ενέργειες του δημάρχου Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβού , μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών ,με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού ΥΠΕΣ ,που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον λόγο αυτό. 

Παράλληλα  ,με άλλη απόφαση ,εγκρίνεται και η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε Δήμους της χώρας ,αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, με σκοπό την κάλυψη δαπανών ,άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσυσκευής λόγω φυσικών καταστροφών.

Για την φυσική καταστροφή της 20ης Φεβρουαρίου 2018 ,ο Δήμος Σφακίων θα λάβει επιπλέον ,επιχορήγηση ύψους 20.877,46 ευρώ και αφορά τους πληγέντες οικισμούς  Βουβά, Νομικιανά και της Τοπικής Κοινότητας Ασφένδου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook