Συνεργασία Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πέραν της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5000 ευρώ για τα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, που ήδη καταβάλλονται στους πληγέντες από τις φωτιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ξεκίνησε την ταυτόχρονη καταβολή του επιδόματος κάλυψης τηλεπικοινωνιακών αναγκών των 1200 ευρώ.

Μόνο χθες, που ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος αυτού, 270 νοικοκυριά και 27 επιχειρήσεις παρέλαβαν τα 1.200 ευρώ.

Το επίδομα κάλυψης τηλεπικοινωνιακών αναγκών θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες και σε όσους έχουν ήδη λάβει την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 5000 ευρώ για τα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και αποφάσεις, για όλες τις νέες πληρωμές.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι πληγέντες καθώς αποφεύγεται η εκ νέου αίτηση για την απόδοση του επιδόματος και η καταβολή γίνεται γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία για τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Εξάλλου, τις 3.667 έφθασαν οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα και ήδη 863 νοικοκυριά και 31 επιχειρήσεις πήραν την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, των 5.000 και 8.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook