Οι εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπείδευση
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων 2018 και οι πιο πιθανές ημερομηνίες για την ανακοίνωσή τους είναι η 28η και η 29η Αυγούστου.

Μειώνονται οι πιθανότητες για ανάρτηση των αποτελεσμάτων και των βάσεων στις 24 Αυγούστου και αυτό οφείλεται στα μέτρα που θα παρθούν για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692 (από 70.726 πέρσι)

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Στέλλα Παπαμιχαήλ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης έδωσε τις αναλυτικές εκτιμήσεις του για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

1ο Πεδίο: «Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω όμως στις υψηλόβαθμες και δημοφιλείς σχολές».

2ο Πεδίο: Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές», καθώς «εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Γλώσσας».

3ο Πεδίο: «Βουτιά» πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των φροντιστών. «Σε όλα τα μαθήματα έχουμε χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων».

4ο Πεδίο: «Το τέταρτο πεδίο θα εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», εκτίμησε ο κ. Βαφειαδάκης. Για τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ έκανε λόγο για «καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο» ενώ προέβλεψε μικρή άνοδο για τις, κοινές σε όλα τα πεδία, σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook