«Η ελληνική κυβέρνηση παίζει ρόλο-κλειδί για τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» 

Στις εξελίξεις στην Τουρκία, για τις οποίες τόνισε πως δεν είναι άσχετες με εκείνες στα Βαλκάνια, στάθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Νίκος Σοφιανός. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται ένα ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων, με την ελληνική κυβέρνηση να παίζει ρόλο-κλειδί για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Όπως πρόσθεσε μέσω του ΣΚΑΪ, όλες οι εξελίξεις, όπως η επαναχάραξη των συνόρων που διαφαίνεται με την κατάσταση σε Σερβία και Κόσοβο, η συμφωνία με τη ΠΓΔΜ, οι ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία εντάσσονται στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια, που είναι επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής και η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η απεμπλοκή της χώρας από αυτά τα «παιχνίδια».

Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, τονίζοντας ότι παίζει το ρόλο του «μεντεσέ», του σημαιοφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, όπως υποστήριξε το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ.

Τέλος, όσον αφορά την επόμενη μέρα των φονικών πυρκαγιών, ο κ. Σοφιανός επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για πλήρη αποκατάσταση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι οικογένειες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook