Τελευταία ενημέρωση 16:15

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς – Κατέρρευσε τμήμα μήκους 200 μέτρων από ύψος 50 μέτρων – Για «σκηνή από την Αποκάλυψη» έκανε λόγο αυτόπτης μάρτυρας – Πρόκειται για «μια τεράστια τραγωδία» σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών 

Τουλάχιστον 22 άτομα, σύμφωνα με υπουργό, σκοτώθηκαν, από την κατάρρευση της γέφυρας Morandi, έξω από τη Γένοβα, στον αυτοκινητόδρομο Α 10. Επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά. 

Η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς, με τον υπουργό Μεταφορών να κάνει λόγο για «μια τεράστια τραγωδία».

Σωστικά συνεργεία, αποτελούμενα από καραμπινιέρι, αστυνομικούς, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια. 

Η ιταλική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών δημοσίευσε στο προφίλ της στο twitter φωτογραφία που δείχνει ένα φορτηγό να είναι λίγο πριν το σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα Μοράντι. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Il Secolo XIX από την κατάρρευση υπάρχουν τουλάχιστον 20 θύματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χαθεί κάτω από τα ερείπια. Επίσης, 10 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Η κατάρρευση της αερογέφυρας προκάλεσε την υποχώρηση της ασφάλτου σε μήκος 150-200 μέτρων. Όσοι οδηγοί περνούσαν από κάτω καταπλακώθηκαν, ενώ όσοι ήταν πάνω στην γέφυρα βρέθηκαν στο κενό. 

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε πριν από λίγο ότι επιβεβαιώνεται πως από την κατάρρευση υπάρχουν νεκροί.

Τη στιγμή της κατάρρευσης κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει «ω Θεέ μου, ω Θεέ μου». Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την ώρα της κατάρρευσης στη γέφυρα βρίσκονταν αρκετά οχήματα.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook