Ο δρόμος συνδέει τις βάσεις στο Μουζουρά και στο Μαράθι και κόστισε 1,3 εκατομμύρια δολάρια

Με την καθιερωμένη κοπή της κορδέλας στελέχη των διοικήσεων της 115 Πτέρυγας Μάχης και της βάσης των ΗΠΑ, καθώς και του ανάδοχου εργολάβου, εγκαινίασαν τον νέον δρόμο που κατασκευάστηκε στο Ακρωτήρι στα Χανιά με πιστώσεις των ΗΠΑ που έφτασαν στο 1,3 εκατομμύριο δολάρια.

Η κατασκευή του δρόμου ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια προκειμένου να συνδεθούν απευθείας, η αεροπορική βάση των ΗΠΑ στον Μουζουρά, με την ναυτική βάση στο Μαράθι, έτσι ώστε τα  να παρέχει μια πιο άμεση διαδρομή μεταξύ των δύο βάσεων για τη βελτίωση της μεταφοράς στρατιωτικού κλπ εξοπλισμού και προμηθειών. 

Ο νέος δρόμος παρακάμπτοντας κατοικημένες περιοχές, ξεκινά από τη διασταύρωση της πύλης της αεροπορικής βάσης στον Μουζουρά και ακολουθεί τον υπάρχοντα δρόμο γύρω από τη βορειοανατολική περίμετρο της βάσης, συνεχίζει κατά μήκος του δρόμου συντήρησης καυσίμων, διασχίζει την κορυφογραμμή με μια καμπύλη s, και τερματίζει στην διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο προς την Ελληνική βάση του Ναυτικού, στο Μαράθι. 

Ο δρόμος , τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν ως “δρόμος των Αμερικανών”, είναι τώρα ανοιχτός για τη δημόσια κυκλοφορία.

(Πληροφορίες και φωτογραφίες απο την σελίδα της βάσης των ΗΠΑ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook