Πιστώσεις 205.000 ευρώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του “Καλέ”

Υπογράφηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ιεράπετρας η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ενετικού Φρουρίου Ιεράπετρας» μεταξύ του Δημάρχου κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του συνεργάτη του Δημάρχου κ. Κωστή Περβολαράκη.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 205.000€ και αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του φρουρίου «Καλέ».

Ο σημερινός περιβάλλον χώρος του φρουρίου παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμισή του, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για περαιτέρω χρήσεις αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθεί το μνημείο του «Καλέ».

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης:

«Το φρούριο «Καλές» αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Ιεράπετρας και την ιστορία της και έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της.

Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες στην πλατεία του φρουρίου ώστε να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα της, δημιουργώντας έναν περιβάλλοντα χώρο ανάλογο του μεγέθους και της αξίας του ιστορικού αυτού μνημείου.

Με το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με το έργο «Προστασία και ανάδειξη φρουρίου Καλέ Ιεράπετρας» και το έργο επισκευής και συντήρησης της οικίας του Ναπολέοντα υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας αναδεικνύοντας τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς και ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook