Την Κυριακή   12  Αυγούστου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή  του ήρωα Μακεδονομάχου  οπλαρχηγού από τα Δελιανά ,Μανώλη  Μπαλαντίνου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν  επίσης αφιερωμένη στην  καταγόμενη από τα Δελιανα Άλκηστις Αγοραστάκη .

 Η υψίστη αυτοθυσία  της, διέσωσε από βέβαιο πνιγμό κατά την διάρκεια του τραγικού  ναυαγίου του Ε/Ο   “Ηράκλειο” το 1966 , πολλούς συνταξιδιώτες  της, με τραγικό αντίτιμο την ίδια της την ζωή.

Η πράξη της αποτελεί τον ορισμό του αλτρουισμού ανέφερε χαρακτήριστικα  στην ομιλία του ο πρώην Αντινόμαρχης κ. Γ. Αγοραστάκης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ  Γιάννης Μαλανδράκης στην αναφορά του τόνισε , ότι και τα δυο τιμώμενα πρόσωπα προσέφεραν στους συνανθρώπους τους .Ο αγωνιστής Μακεδονομάχος για την Ελευθερία της Μακεδονίας  όταν  μάλιστα ακόμα η Κρήτη δεν ήταν κομμάτι του Ελληνικού Κράτους, και η τιμώμενη ηρωίδα για την ανυπέρβλητη προσφορά  αυτοθυσίας   προς τον συνάνθρωπο.

Παρευρέθησαν η Βουλευτής Χανίων κ. Β Βαγιωνάκη, οι πρόεδροι των  ΤΚ  Δελιανών και Κακοπέτρου , Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά,  εκπρόσωπος του ΕΒΕΧ και αρκετά μέλη των οικογενειών Μπαλαντίνου και Αγοραστάκη. 

Ήταν συγκινητική η στιγμή όπου η αδερφή της Άλκηστις Αγοραστάκη, Ευσεβία, παρέδωσε στον πρόεδρο  του πολιτιστικού συλλόγου κ Κατσουλάκη ,φωτογραφία  της αδερφής της για να κοσμεί τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου.

Κατατέθηκαν στέφανα από φορείς και μέλη των οικογενειών . Ακολούθησε κέρασμα που επιμελήθηκε ο Δήμος και οι  τοπικοί φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook