Και τώρα πιάστε τον. Ο Εργοτέλης «καθάρισε» τον Πανιώνιο και πλέον κάνει όνειρα για Ευρώπη. Το Κρητικό συγκρότημα νίκησε τους Πάνθηρες με 2-0, στον αγώνα που έληξε πριν από λίγο, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους 2500 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες Παγκρήτιου Σταδίου.

Το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης δείχνοντας από το πρώτο λεπτό ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Άλλωστε το γκολ του Σασιασβίλι μόλις στο 6’ έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Συγκεκριμένα ο Ρομάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάχο δεν έδιωξε σωστά,. Η μπάλα έφτασε στον Βερπακόφσκις που έβγαλε σέντραστο δεύτερο δοκάρι, εκεί ήταν ο Γεωργιανός κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων και με προβολή άνοιξε το σκορ.

Ο Εργοτέλης παρά του ότι ήταν μπροστά στο σκορ, δεν κλείστηκε, συνέχισε να πιέζει χάνοντας μάλιστα τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσει το ματς.

Πρώτα στο 36’ με τον Μπούντιμιρ να χάνει το άχαστο και στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μπέτο να βγαίνει απέναντι από το Μαχο, όμως και αυτός κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 38’, όταν ο Ρομάνο έκανε ένα εκπληκτικό πλασέ, πέρασε τη μπάλα πάνω από το πορτιέρο του Πανιωνίου όμως αυτή κατέληξε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 44’ έγινε η φάση που ουσιαστικά κλείδωσε το ματς για τους Κρητικούς. Ο Μπέτο λογόφερε με τον Κουμορτζί, ο τελευταίος τον έριξε κάτω και ο διαιτητής αμέσως του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Η επανάληψη έκρυβε ένα πολύ μεγάλο γκολ. Όχι μόνο γιατί μ’ αυτό ο Εργοτέλης ξεκαθάριζε ως ένα μεγάλο βαθμό με την παραμονή στο πρωτάθλημα, αλλά και γιατί ήταν ίσως ένα από τα κορυφαία που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στην Super League.

Συγκεκριμένα, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σίλβα Τζούνιορ εκτελεί λίγο κάτω από τη σέντρα του γηπέδου και η μπάλα καρφώνεται στο παραθυράκι της εστίας του Μάχο.

Από εκεί και πέρα η παράσταση έλαβε τέλος. Σημαντικές ευκαιρίες δεν έγιναν, καθώς ο μεν Εργοτέλης περίμενε, ο δε Πανιώνιος προσπαθούσε να κρατήσει προκειμένου να μην ξεφύγει το σκορ.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Σίλβα Ζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλιγκερ, Ολίσε (46’ Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Μπέτο (73’ Καρέλης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (70’ Χρυσοφάκης).

Πανιώνιος: (Τ. Λεμονής): Μάχο, Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Τσότσαλιτς (24’ Αναστασόπουλος), Γιόνσον, Κουμορτζί, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (66’ Σβέρκος), Μπάλαμπαν (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook