Αναβαθμίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων με κοινή απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου.

Πέραν του τουρισμού, ένας τομές που γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, είναι η οινοποιία. Μάλιστα, η εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού οίνου, που στο μεγαλύτερο ποσοστό του εξάγεται, κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις, συνοδεύεται πλέον και από θαυμάσια οινοποιεία, τα οποία είναι και επισκέψιμα.

Ολη αυτή η δραστηριότητα έχει και τουριστικό χαρακτήρα, καθώς αναπτύσσεται τάχιστα ο λεγόμενος οινοτουρισμός σε όλη τη χώρα. Τώρα, με απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου, ορίζονται εκ νέου οι τεχνικές και οι ειδικές προδιαγραφές λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων και θεσπίζεται νέο Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ), η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3233 /07-08-2018).

Μέσω της συγκεκριμένης απόφασης αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών οινοτουρισμού στην Ελλάδα, με τις οποίες εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν και οι οποίες αποτελούν από μόνες τους κίνητρο για επίσκεψη σε νέους προορισμούς, προσφέροντας στον επισκέπτη μία αυθεντική θεματική τουριστική εμπειρία.

Ειδικότερα, επανακαθορίζεται η διαδικασία χορήγησης του σήματος του επισκέψιμου οινοποιείου από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, με επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Το ΣΕΟ χορηγείται εντός 28 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης και του συνόλου των δικαιολογητικών και ισχύει για 5 έτη από την έκδοσή του.

Επίσης, προβλέπεται η τήρηση από το Υπουργείο Τουρισμού ειδικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Οινοτουριστικών Επιχειρήσεων, όπου καταχωρούνται όλοι οι κάτοχοι ΣΕΟ.

Τέλος, ορίζεται νέα μορφή και τύπος του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου (WINERY OPEN TO THE PUBLIC) που θα χορηγείται εφεξής στις οινοτουριστικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook