Τριακόσιοι ένας ιερείς της Πενσιλβάνια ονομάστηκαν ως βιαστές τουλάχιστον 1000 παιδιών. 

Tο News 24/7 είχε παρουσιάσει τα σημεία-κλειδιά από τις έρευνες που είχαν γίνει έως τον περασμένο Μάιο, σχετικές με το σκάνδαλο των σεξουαλικών κακοποιήσεων στην Καθολική Εκκλησία. Η αφορμή είχε δοθεί, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος ενημέρωσε πως έχει αποφασίσει να θέσει το θέμα της αγαμίας, το 2019.

Για την ιστορία, δεν επιβλήθηκε στους ιερείς από το Χριστό ή τους αποστόλους, αλλά από τη Ρώμη "που κατηγορήθηκε πως χρησιμοποιεί την υποχρεωτική αγαμία σαν επινόηση, ώστε να διασφαλίζει την υποταγή του κλήρου στην κεντρική εξουσία της Ρωμαϊκής Έδρας”. Το 12ο αιώνα ο Πάπας Γρηγόριος Ζ' έκανε την επινόηση σε ιερό νόμο, καθώς... είχε δει πως η επιρροή της δύναμης των κληρικών που ήταν άγαμη, θα εκτοξευόταν. Δεν είχε δει το... τυράκι.

Κάπως έτσι προέκυψαν τα απεχθή φαινόμενα και η οδηγία του Βατικανού για συγκάλυψη (η αποσιώπηση έγινε παπικό μυστικό). Κάτι που λειτούργησε έως την περασμένη χιλιετία, αλλά πλέον οι αποκαλύψεις είναι διαδοχικές και ολοένα πιο σοκαριστικές.
Τo 2016 o Γενικός Εισαγγελέας της Pennsylvania, Josh Shapiro διέταξε την έρευνα για τα περιστατικά κακοποίησης των κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας, σε έξι μητροπόλεις της πολιτείας (αντιπροσωπεύουν τις 54 από τις 67 κομητείες της περιοχής) από το 1947 μέχρι σήμερα. Συγκροτήθηκε σώμα ενόρκων που ασχολήθηκε για δυο χρόνια με την υπόθεση, διάβασε μισό εκατομμύριο σελίδες από εσωτερικά έγγραφα των Επισκοπών, μίλησε με θύματα και θύτες και κατέληξε σε πολυσέλιδο κείμενο συμπερασμάτων.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Καρδινάλιος, Donald Wuerl, ο οποίος πέρασε 18 χρόνια ως επίσκοπος στο Pittsburgh και τώρα λειτουργεί ως Αρχιεπίσκοπος στην Washington, τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Ο προκάτοχος του στην πρωτεύουσα, Theodore McCarrick έγινε ο πρώτος Αμερικανός Καρδινάλιος που παραιτήθηκε, ως κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση στην ιστορία της χώρας και της θρησκείας.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook