Τι δείχνει μια νέα έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στην Αγγλία για λογαριασμό ενός εκ των κορυφαίων παρόχων δημόσιων μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί χάνουν σε ετήσια βάση 55 ώρες ύπνου λόγω των μποτιλιαρισμένων δρόμων.

Στην έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Walnut Unlimited εκ μέρους του Go-Ahead Group, έλαβαν μέρος 2.051 ενήλικες, οι οποίοι ανέφεραν πως καθημερινά ξεκινούν κατά μέσο όρο 13 λεπτά νωρίτερα από το σπίτι τους ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στην ώρα τους στον εργασιακό τους χώρο, πράγμα όχι και τόσο εύκολο λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που συναντούν στους δρόμους. Χάνουν δηλαδή μία ώρα και 5 λεπτά επιπλέον ύπνου την εβδομάδα ή 55 ώρες το χρόνο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 40% των οδηγών φτάνουν αργοπορημένοι στη δουλειά τους, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 4% έχει χάσει συνεντεύξεις για δουλειά λόγω μποτιλιαρισμένων δρόμων.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Μεταφορών της χώρας επενδύει στην κατασκευή νέων οδικών δικτύων και «έξυπνων» δρόμων σε μια προσπάθεια να μειώσει τα φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης, οι προβλέψεις του κέντρου οικονομικών και επιχειρησιακών ερευνών είναι δυσοίωνες καθώς υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι θα προκαλέσουν απώλειες της τάξης των 300 δισεκ. λιρών στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Μάρτιν Ντιν Go-Ahead Group σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ανέφερε: «Η κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλεί απογοήτευση, άγχος και ταλαιπωρία. Βλάπτει την παραγωγικότητα της Βρετανίας και συνάμα επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης του προβλήματος. Ένα γεμάτο μεγάλο λεωφορείο μπορεί να αφήσει 75 ιδιωτικά οχήματα εκτός δρόμου, διευκολύνοντας την κυκλοφορία και βελτιώνοντας την ποιότητα αέρα. Αυτή η έρευνα καταδεικνύει τον πραγματικό αντίκτυπο που έχει η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ζωές των ανθρώπων. Είναι κοινό συμφέρον να κινητοποιηθεί η χώρα ταχύτερα πάνω σε αυτόν τον τομέα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook