Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης, σημαντικό στέλεχος της τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
 
Σε ανακοίνωση τους φίλοι και οικείοι του Κωνσταντίνου τον αποχαιρετούν:
 
"Σήμερα, με μεγάλη θλίψη, συγκίνηση αλλά και σεβασμό, αποχαιρετάμε ένα δικό μας άνθρωπο, η δράση του οποίου σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας, τον Κωνσταντίνο Κοκολάκη.

Υπηρέτησε πολλά χρόνια με επιμονή και αφοσίωση την τοπική αυτοδιοίκηση. Άνθρωπος εργατικός,  άοκνος, φειδωλός στα λόγια και γενναιόδωρος στις πράξεις∙ με μεγάλη επιμονή, συμμετοχή στα κοινά,  πλούσια δράση,  άνθρωπος αποτελεσματικός.
 
Γεννήθηκε το 1950 στην Αγία Βαρβάρα,  γιος του Μιχαήλου, τέως κοινοτάρχη, και της Αμαλίας Κοκολάκη. Το 1978 εκλέχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος στην Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και έλαβε την τιμητική ψήφο σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις ως πρόεδρος και δήμαρχος. Το 1998 εκλέχτηκε δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου επανεκλέγηκε το έτος 2002. Συνολικά,  μέχρι και το 2014 υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση 36 συναπτά έτη, αφήνοντας μεγάλο έργο στην περιοχή που τον εμπιστεύτηκε.
 
Στην επαγγελματική του ζωή ανοίχτηκε σε πρωτοποριακές και καινοτόμες, για την περιοχή και τα δεδομένα της εποχής, επιχειρήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. Ήταν παντρεμένος με την Παπαδάκη Κλεάνθη του Ιωάννη, με την οποία απέκτησε δύο γιούς, το Μιχάλη και το Γιάννη, οι οποίοι συνεχίζουν και επεκτείνουν επάξια τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες".
 
H νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 15:00, στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας.
 
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κοκολάκη
  
Το ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, μετά την αναγγελία του θανάτου του πρώην δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Κων/νου  Κοκολάκη, συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση.
Το ΔΣ αφού συζήτησε και εκτίμησε:
1. Την πολύπλευρη προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο οποίας υπήρξε εργατικός, επίμονος και δημιούργησε σημαντικό έργο κατά την πολυετή ενασχόλησή  του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς.
2. Τη συμμετοχή του στη θεμελίωση και ισχυροποίηση και καταξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
2. Την απλότητητά του και τη στήριξη των απλών και αδύναμων συνανθρώπων του.
3. Την αγωνιστική του δράση και τη διαρκή παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες.
 
                                  Αποφάσισε ομόφωνα
1. Να εκφράσει τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Κων/νου Κοκολάκη.
2. Να μεταφέρει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία αύριο 17/8/2018.
 
 
.
.