Γενετικό υλικό από τα ρούχα που φορούσε ο άτυχος 25χρονος, του δράστη της ανάνδρης δολοφονίας του ή δακτυλικά αποτυπώματα στην τσάντα της φίλης του και τα μπουκάλια με τα οποία τους απείλησαν, αναζητούν αξιωματικοί της ασφάλειας προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του φοιτητή στου Φιλοπάππου στις 15 Αυγούστου,

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στο Newpost, εκτιμούν πως οι δράστες της δολοφονίας είναι αλλοδαποί, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή την Αλγερία που έχουν μετατρέψει το σημείο σε άντρο ανομίας και παραβατικότητας. Θεωρουν δε βέβαιο πως ο θάνατος του άτυχου φοιτητή που προήλθε μετά από πτώση από ύψος 20 μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, δεν ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου, αλλά «τυχαίου γεγονότος που προκλήθηκε από την ένταση της στιγμής όταν και ο άτυχος φοιτητής προσπάθησε να αντιδράσει στην προσπάθεια να ληστέψουν εκείνον και τη φίλη του».

Η φίλη του άτυχου άνδρα, στην κατάθεση της υποστήριξε πως δεν μπόρεσε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά των ληστών καθώς «ένας από τους δράστες κινήθηκε προς το μέρος μου και έψαχνε την τσάντα μου, ενώ οι άλλοι δύο είχαν ακινητοποιήσει τον Νίκο, δεν κατάλαβα πως έπεσε στο κενό, άκουσα μόνο να πέφτει και τους άγνωστους να τρέχουν».

Οι δράστες αφαίρεσαν 60 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και ξεκίνησε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός αστυνόμευσης της ΓΑΔΑ στο σημείο, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις κατά ανυποψίαστων τουριστών και Ελλήνων στο Φιλοπάππου, ενώ από τον Απρίλιο έχουν γίνει 40 συλλήψεις ατόμων.

Πλεον, μετά την τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου, αναμένεται ριζική αλλαγή του σχεδιασμού, καθώς εκ του αποτελέσματος ο αρχικός σχεδιασμός κρίνεται αποτυχημένος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook