Σε Χιλή, Περού και Αργεντινή

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 9 αεροσκάφη προχώρησαν την Πέμπτη σε αναγκαστική προσγείωση ή τροποποίηση δρομολογίου στον εναέριο χώρο της Χιλής, της Αργεντινής και του Περού λόγω απειλών για βόμβα.

Σε όλες τις περιπτώσεις απεδείχθη ότι επρόκειτο για φάρσα, όπως συνέβη και στο αεροδρόμιο Χανίων που έκανε αναγκαστική προσγείωση πτήση της Condor την ίδια ημέρα.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Χιλής γνωστοποίησε ότι δύο από τα αεροπλάνα ανήκουν στη LATAM Airlines και τρία στη Sky, εταιρεία χαμηλού κόστους.

«Μόλις ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι, οι πτήσεις εκτελέστηκαν κανονικά» εξήγησε ο Βίκτορ Βιγιαλόμπος Κογιάο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας.

«Πάντα έχουμε κλήσεις για μια χαμένη βαλίτσα ή δύο, αυτό είναι το συνηθισμένο. Αλλά εδώ είχαμε μια εντελώς εξαιρετική περίπτωση» πρόσθεσε από το αεροδρόμιο του Σαντιάγκο.

Απίστευτη η ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να περιμένουν για ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Σε όλα τα αεροδρόμια τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας έσπευσαν σε κοντινή απόσταση από τα αεροπλάνα, έτοιμα να επέμβουν.

Εικόνες από αεροδρόμιο στο Περού…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook