Τελευταία ενημέρωση: 15:00

Το πλοίο παρουσίασε ηλεκτρονική βλάβη λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του 

Ταλαιπωρία για 624 επιβάτες του πλοίου Blue Galaxy, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, οι οποίοι αναγκάστηκαν, να περιμένουν μέσα στο πλοίο μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτρονική βλάβη που προέκυψε. Το πλοίο θα αναχωρούσε στις 10.00 για Χανιά, ωστόσο έμεινε για αρκετές ώρες δεμένο, στο λιμάνι του Πειραιά, μέχρι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα στην ηλεκτρολογική δυσλειτουργεία που παρουσιάστηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο αναχώρησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE GALAXY” Ν.Π.12247 για βλάβη στον διανομέα ηλεκτρογεννήτριας.

Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για λιμένα Χανίων με 625 επιβάτες, 163 Ι.Χ., 9 φορτηγά οχήματα, 1 λεωφορείο και 15 δίκυκλα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή επεβλήθη αρχικά απαγόρευση απόπλου του “BLUE GALAXY”, κατόπιν όμως αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook