Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο με πρωταγωνιστή το εντυπωσιακό πτηνό που ήπιε το νερό που του πρόσφεραν δύο άνθρωποι στην Κρήτη και έμεινε  στη συντροφιά τους σε “ένδειξη ευγνωμοσύνης” .

Οι δύο νέοι έκαναν βόλτα με τη μηχανή, στη Νεάπολη Λασιθίου, όταν παρατήρησαν τον γυπαετό που καθόταν στην άκρη του δρόμου. 

Ο γυπαετός ήταν φανερά ζαλισμένος και φρόντισαν να του προσφέρουν λίγο νερό για να συνέλθει.

Το πτηνό επέτρεψε στους δύο ζωόφιλους να το χαϊδέψουν και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε μαζί τους. 

«Σαν σήμερα κάναμε κάτι σπουδαίο. Ίσως από τα σπουδαιότερα της ζωής μας», σχολίασε στη δημοσίευσή ο κ.Κώστας Χόμερ που ανέβασε τώρα τις φωτογραφίες και τα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για το περιστατικό που συνέβη παλαιότερα.

Να σημειωθεί πως ενημέρωσαν το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων και την θηροφυλακή και όπως αναφέρει ο ίδιος, ο γυπαετός φιλοξενήθηκε για έναν χρόνο στο κέντρο περίθαλψης στην Αίγινα και στην συνέχεια απελευθερώθηκε στον φυσικό του χώρο.

Η «ομαδική» φωτογραφία που τράβηξαν μάλιστα με τον γυπαετό να ποζάρει με ανοιχτά τα φτερά ανάμεσά τους σα να αγκαλιάζει και να προστατεύει τους δύο νέους του φίλους, είναι συγκινητική, όσο και πάρα πολύ χαριτωμένη! 

Στο ένα βίντεο, ο γυπαετός εμφανίζεται τρομαγμένος, με το κεφαλάκι του σκυφτό, μέχρι να αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά τα πάνω του χάρη στο ανθρώπινο ενδιαφέρον, ενώ στο δεύτερο, πίνει άφθονο νερό μέσα από τις χούφτες των ανθρώπων που τον βρήκαν και του έδωσαν σημασία. 

 

 

(Πηγή: protagon.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook