Πιστεύεται ότι προήλθε από… κάποιον ή από κάτι μέσα στην καμπίνα

H πτήση της Alaska Airlines από Σαν Φρανσίσκο για Νέα Ορλεάνη πήρε απρόσμενη τροπή εξαιτίας μιας άσχημης μυρωδιάς που παρουσιάστηκε στην καμπίνα του αεροπλάνου, αναγκάζοντας έτσι τον πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Λος Άντζελες.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 12/8 με την εταιρεία να αναφέρει αρχικά πως «μια έντονη οσμή εντοπίστηκε στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της πτήσης».

Τεχνικοί της εταιρείας διενήργησαν εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν από πού προέκυψε αυτή η άσχημη μυρωδιά, ενώ οι 136 επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε άλλα αεροπλάνα για να ταξιδέψουν στον προορισμό τους.

Μετά το πέρας του ελέγχου η Alaska Airlines εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως η μυρωδιά δεν προκλήθηκε από κάποιο σύστημα του αεροσκάφους αλλά «από κάποιον ή από κάτι μέσα στην καμπίνα».

«Μετά από επιθεώρηση συντήρησης στο αεροσκάφος, διαπιστώθηκε ότι δυσωδία δεν προκλήθηκε από το αεροπλάνο», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Alaska Airlines στο KCRA για να προσθέσει: «Η αιτία της άσχημης οσμής πιστεύεται ότι προήλθε από κάποιον ή από κάτι μέσα στην καμπίνα. Το αεροσκάφος επιστρέφει στις υπηρεσίες».

Στις 26 Ιουλίου μια πτήση της Spirit Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση όταν οι επιβάτες ανίχνευσαν μια ασυνήθιστη μυρωδιά που θύμιζε πολύ βρώμικες κάλτσες, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες. Μάλιστα αρκετοί από τους επιβάτες παρουσίασαν συμπτώματα πονοκεφάλου και ναυτίας, ενώ άλλοι είχαν δυσκολία στην αναπνοή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook