Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ τον ερχόμενο μήνα – Θα παραστεί στην 70ή επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας 
Στην Πιονγκγιάνγκ θα βρεθεί τον ερχόμενο μήνα ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη Κινέζου ηγέτη μετά από 13 χρόνια. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Σιγκαπούρης Straits Times, κατόπιν προσκλήσεως του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Σι θα παραστεί στους εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας. 

Ανάλογη επίσκεψη είχε γίνει τελευταία φορά το 2005, από τον προκάτοχο του Σι, Χου Τζιντάο. 

Η Straits Times δεν αναφέρει τις πηγές της για την είδηση. Μέχρι στιγμής, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό της πληροφορίας αυτής.

Στις 9 Σεπτεμβρίου οι εορτασμοί στη Βόρεια Κορέα 

Οι εορτασμοί στη Βόρεια Κορέα αναμένεται να γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Σι. 

Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας και ο Κιμ έχει επισκεφθεί τη χώρα αυτή τρεις φορές μέχρι στιγμής φέτος. Στις επισκέψεις του αυτές είχε συνομιλίες με τον Σι για την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις κυρώσεις τους στη Βόρεια Κορέα για να πιέσουν την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που εξάγουν οινοπνευματώδη και τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των κυρώσεων αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook