«Παλαιοχώρα Χανίων, ένας επίγειος παράδεισος! – Είναι ο ιδανικός προορισμός για ανήσυχους ταξιδιώτες και αεικίνητους φυσιολάτρες!» 

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, τις ημέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο, η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα, έκανε οικογενειακές διακοπές στην Παλαιόχωρα στα Χανιά, με τον σύζυγο και την κόρη της.

Τι εμπειρίες της απο τις διακοπές αυτές , μετέφερε η  Ζέτα Δούκα σε άρθρο της στο διαδικτυακό περιοδικό all4z.gr.

Υπο τον τίτλο «Παλαιόχωρα Χανίων, ένας επίγειος παράδεισος!» η ηθοποιός γράφει χαρακτηριστικά:

«Η Παλαιόχωρα σφήνωσε στο μυαλό μου, λοιπόν, ως ένας υπέροχος καλοκαιρινός- κι όχι μόνο- προορισμός, που τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, με ή χωρίς παιδιά.
Είναι συνώνυμο της ξεκούρασης και της επαφής με τη φύση που τόση ανάγκη την έχουμε στις διακοπές μας οι άνθρωποι των πόλεων. Ελάτε και θα με θυμηθείτε!»

Διαβάστε το άρθρο της ηθοποιού με τις εντυπώσεις της από την Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου – Σελίνου

“Φέτος αποφασίσαμε οικογενειακώς να περάσουμε τις διακοπές μας στην Κρήτη. Έχω ζήσει αξέχαστες στιγμές παλαιότερα, άλλοτε με κάποιον θίασο, άλλοτε ολόκληρα καλοκαίρια κάνοντας νεανικές τρέλες και μπορώ να πω ότι έχω γυρίσει σχεδόν ολόκληρο το πανέμορφο αυτό νησί.

Νησί βεβαίως στα χαρτιά γιατί η αίσθηση που σου δίνει η Κρήτη είναι μιας ολόκληρης και ανεξάρτητης χώρας, έτσι μεγάλη και αυτόνομη που είναι! Με άλλα λόγια, μπορείς να περάσεις το λιγότερο 3 μήνες εδώ και κάθε μέρα να βλέπεις και κάποιο άλλο μέρος, χωριό, θάλασσα, βουνό, φαράγγι, χωρίς να επαναλαμβάνεται κανένα τοπίο και χωρίς να βαριέσαι ούτε στιγμή!

Όταν όμως έχεις ένα μικρό παιδάκι, που για να πάει για μια βουτιά στη θάλασσα πρέπει να κουβαλήσεις το μισό σπίτι και τα τρία τέταρτα της προίκας του, το σενάριο «αυτοκίνητο- μετακίνηση- εκδρομή», φαντάζει τουλάχιστον εφιαλτικό (για τους γονείς φυσικά) και έχοντάς το κάνει πέρυσι σε πολύ μικρότερο νησί, φέτος το απέκλεισα από το μυαλό μου ως εντελώς απαγορευμένο! Φέτος θέλαμε ένα μέρος πάνω στη θάλασσα (ει δυνατόν, πάνω στο νερό), που εύκολα μπορείς να πλυθείς, να φας, να πιεις και να κοιμηθείς, χωρίς να μετακινηθείς καθόλου!

Αυτό λοιπόν το μέρος, το βρήκαμε στην Παλαιόχωρα Χανίων!

Τη γνώριζα ελάχιστα, περαστική για Γαύδο ή Ελαφονήσι, πάντοτε όμως σκεφτόμουν να τη ζήσω παραμένοντας για λίγες μέρες. Αυτή την ευκαιρία την είχαμε φέτος, όπου ένας καλός μας φίλος, ο Γιώργης Αρχοντάκης (όνομα και πράγμα!!), μας προσκάλεσε να περάσουμε το καλοκαίρι μαζί του, παραχωρώντας μας ένα από τα υπέροχα δωμάτια του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου που διαθέτει.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος, αφού τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά της θάλασσας σε συνδυασμό με τους ορεινούς καταπράσινους όγκους που την περικλείουν, της προσδίδουν μια μοναδική και άγρια ομορφιά που μόνο με εικόνες παραδείσου μπορεί να συγκριθεί.

Το παραδοσιακό και τίμιο φαγητό, που -αξίζει να σημειώσω ότι- είναι και πάμφθηνο για την ποιότητά του, την κάνουν προσιτή σε όλους, αν κι αυτοί που την τιμούν σταθερά, είναι ξένοι, Γερμανοί, Αυστριακοί και Σκανδιναβοί ως επί το πλείστον, πράγμα που της προσδίδει και μια ηρεμία παραπάνω (οι Έλληνες τουρίστες είμαστε λίγο πιο θερμόαιμοι, πώς να το κάνουμε!!). Βεβαίως, υπάρχουν οι ντόπιοι Παλαιοχωρίτες ή οι Κρητικοί από τα κοντινά χωριά- Άνυδροι, Κάντανος κλπ- που της δίνουν ζωή όλο τον χρόνο, καθώς έχει μόνιμο πληθυσμό γύρω στα χίλια άτομα, παραμένοντας στον τόπο τους και το καλοκαίρι έχοντας ξενοδοχεία ή χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Όαση, λοιπόν, ηρεμίας, χαμόγελου και χαρακτηριστικό παράδειγμα κρητικής φιλοξενίας οι άνθρωποι εδώ, οι οποίοι με το που σε βλέπουν, σπεύδουν να σε κεράσουν τη φοβερή τσικουδιά τους, ανοίγοντας την καρδιά τους, με διακριτικό και όμορφο τρόπο, χωρίς να σε φέρνουν σε δύσκολη θέση και χωρίς να γίνονται φορτικοί! Τουλάχιστον εγώ, αυτό έχω εισπράξει τις ημέρες που είμαι εδώ, μια ευγενική εκδήλωση χαράς που βρίσκεσαι στον τόπο τους.

Η Παλαιόχωρα σφήνωσε στο μυαλό μου, λοιπόν, ως ένας υπέροχος καλοκαιρινός- κι όχι μόνο- προορισμός, που τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, με ή χωρίς παιδιά.

Είναι συνώνυμο της ξεκούρασης και της επαφής με τη φύση που τόση ανάγκη την έχουμε στις διακοπές μας οι άνθρωποι των πόλεων. Ελάτε και θα με θυμηθείτε!

Ζέτα”

(Δείτε το άρθρο στο all4z.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook