Άμεσος ο κίνδυνος νέων καταστροφών απο τις βροχοπτώσεις του χειμώνα

Σε συνέχεια  της από 6-8-2018 συνάντησης  σχετικά με τον «προγραμματισμό άμεσων παρεμβάσεων στις καμένες δασικές εκτάσεις ύστερα από την πρόσφατη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου», πραγματοποιήθηκε σήμερα 20-8-2018 νέα συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ Απόστολου Βουλγαράκη  του  Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας – ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων κ Ιωάννη Λεονταράκη,  του Δημάρχου Αποκορώνου κ Χαράλαμπου Κουκιανάκη ,καθώς επίσης  του Αντιδημάρχου  Πλατανιά κ  Γεώργιου Καλαϊτζάκη, της Δ/ντριας  και υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Δασών  ,επίσης υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε Ηρακλείου & Π.Ε Χανίων.

Η Δ/νση Δασών πραγματοποίησε  αυτοψίες και κατέγραψε τους κινδύνους στις καμένες εκτάσεις σε Βρύσσες, Κακόπετρο, και Σπίνα. Οι βασικές παρατηρήσεις – προτάσεις αφορούν την περιοχή των Βρυσών όπου επιβάλλεται ο άμεσος καθαρισμός των ποταμών καθώς και έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στα πρανή κυρίως του ΒΟΑΚ, καθώς επίσης και ο καθαρισμός ρεμάτων σε Κακόπετρο και Σπίνα..

Κοινό συμπέρασμα όλων των συμμετεχόντων ήταν η  κατεπείγουσα ανάγκη για την χρηματοδότηση ανάθεση και υλοποίηση των σχετικών έργων πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ Λεονταράκης ανέλαβε να μεταφέρει  την αναγκαιότητα   προώθησης των σχετικών αιτημάτων στον Περιφερειάρχη κ Αρναουτάκη Σταύρο καθώς και σε υπηρεσίες  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook