Η σφραγίδα του ιατροδικαστή που επιβεβαιώνει τον θάνατο του συνανθρώπου μας μπήκε. Απομένει η υπογραφή της ηγεσίας του Υπουργείου που θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Κισάμου

Ένα μοιραίο γεγονός, με το θάνατο ενός συνανθρώπου μας στην Κίσαμο, ο οποίος εξέπνευσε μια ημέρα μετά τον δεκαπενταύγουστο, περιμένοντας για δύο ώρες το ασθενοφόρο, καταγγέλει ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της περιοχής,  που μέσα στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο.

Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι οτι στο Κέντρο υπάρχουν όχι ένα αλλά δύο ασθενοφόρα τα οποία όμως, επί της ουσίας, είναι σε αχρηστία ή για να το πούμε πιο κομψά είναι μη λειτουργικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη και στις αυξημένες λόγω τουριστικής περιόδου, ανάγκες για υγειονομική κάλυψη της Κισάμου.

Αν και στα χαρτιά λοιπόν το Κέντρο Υγείας φαίνεται οτι διαθέτει δύο ασθενοφόρα, στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα ενώ για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από τον δήμαρχο της περιοχής, προφορικά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Μια ημέρα μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου συνανθρώπου μας που περίμενε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης (;) Βοήθειας, ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό  Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη, ζητώντας τον εξοπλισμό με ασθενοφόρα του Κέντρου, διερωτώμενος ταυτόχρονα για ποιο λόγο στην πρόσφατη προμήθεια νέων ασθενοφόρων στην Κρήτη, δεν προβλέφτηκε η αποστολή οχήματος στο Κέντρο Υγείας.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ενημερώνει το Υπουργείο οτι ως δήμος “βλέποντας αυτή την απίστευτη αδικία που γίνεται εις βάρος της ζωής των πολιτών” έχει “ξεκινήσει τις διαδικασίες αγοράς ενός νέου ασθενοφόρου”.

‘Έως τότε, όμως, ο δήμος απαιτεί από το Υπουργείο να πράξει τα αυτονόητα και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Η υπογραφή του ιατροδικαστή που επιβεβαιώνει τον θάνατο του συνανθρώπου μας μπήκε. Απομένει η υπογραφή της ηγεσίας του Υπουργείου που θα δώσει στο Κέντρο Υγείας την δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών.

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου Κισάμου

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Επανερχόμαστε ως Δήμος Κισσάμου και ως τοπική κοινωνία για το θέμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Αξιολογούμε θετικά τις προσπάθειες σας να ενισχύσετε με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και πλήρωμα ασθενοφόρου όμως δεν αρκούν για τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής,, σας είναι εξάλλου γνωστή η εδαφική περιφέρεια αρμοδιότητας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Με τη παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας καταθέσω και εγγράφως αυτά που σας έχω αναφέρει και προφορικά, αλλά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην διοικήτρια της 7ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Eίναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο εν λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Δυστυχώς και το ασθενοφόρο που στάλθηκε ως δωρεά από το ΕΚΑΒ είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνο του Κέντρου Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται καταγεγραμμένα δύο ασθενοφόρα ως δύναμη, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι λειτουργικό. Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Κύριοι Υπουργοί, την περασμένη ημέρα έφυγε από τη ζωή ένας πολίτης γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο, όταν ήρθε μετά από 2 ώρες ήταν αργά. Ίσως τώρα να ήταν ζωντανός.

Πραγματοποιήθηκε  προμήθεια νέων ασθενοφόρων στην Κρήτη. Για ποιο λόγο δεν ήρθε και στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου;

 Κύριοι Υπουργοί, Κάντε το αυτονόητο και εξοπλίστε με ασθενοφόρα το Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Εμείς ως Δήμος βλέποντας αυτή την απίστευτη αδικία που γίνεται εις βάρος της ζωής των πολιτών έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες αγοράς ενός νέου ασθενοφόρου. ‘Έως τότε, όμως, απαιτούμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα.

Με εκτίμηση, 

Ο Δήμαρχος Κισσάμου

Θεόδωρος Σταθάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook