Δείτε την ανακοίνωση με το πρόγραμμα εκδηλώσεων στ’ Ασκύφου Σφακίων

Το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή φέτος,πρίν κορυφώσει τις εκδηλώσεις του,θα κάνει στάση και στα Σφακιά. 

Την Τρίτη 21 Αυγούστου στο Ασκύφου Σφακίων θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ: «Ludlow ,οι Έλληνες,στους πολέμους του άνθρακα».

Το ντοκιμαντέρ του Λ. Βαρδαρού αναφέρεται στους ‘’Πολέμους του Άνθρακα’’  τις ένοπλες ταξικές αναμετρήσεις στα ορυχεία της Αμερικής κατά τη περίοδο 1890-1930. Αιτία τους οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των ανθρακωρύχων και των οικογενειών τους. Ανάμεσα στους εργάτες των ορυχείων ήταν και Έλληνες που συμμετείχαν στην τεράστια απεργία του συνδικάτου στο Νότιο Κολοράντο , που κορυφώθηκε στις 20 Απρίλη 1914 με τη Σφαγή του Ludlow . Εκεί δολοφονήθηκαν άγρια από την πολιτειακή Εθνοφρουρά ο Λούης Τίκας , επικεφαλής των Ελλήνων , συνδικαλιστές και γυναικόπαιδα. 

Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ τιμάει με την προβολή του ντοκυμαντέρ τον Αρτέμη Σταυριανουδάκη,με καταγωγή από το Ασκύφου Σφακίων. Ο Αρτέμης Σταυριανουδάκης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΚΚ ΗΠΑ και μετέπειτα στέλεχος του ΚΚΕ. Πρωτοπόρος συνδικαλιστής,ανθρακωρύχος,πρωτοστάτησε στην οργάνωση των ανθρακορύχων,στις απεργιακές ένοπλες ταξικές συγκρούσεις στα ανθρακορυχεία της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα. 

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αφού θα ταξιδέψει σε όλους του Δήμους του Νομού Χανίων θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του στο Φρούριο Ιτζεδίν στις 15-16 Σεπτέμβρη,με μεγάλες συναυλίες από τους Ιmam Baildi και την Γλυκερία. Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου,μέλος του ΠΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Η Εκδήλωση στο Ασκύφου Σφακίων  θα περιλαμβάνει: 

Tρίτη 21/8 στο Ασκύφου Σφακίων στο κλειστό Γυμναστήριο .Ώρα έναρξης 7:30 μ.μ

• Προβολή του ντοκυμαντέρ : «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα»

• Πολιτική Ομιλία από τον Κορναράκη Γιώργο, μέλος του Γραφείου της Τ.Ε του ΚΚΕ Χανίων και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook