Όχημα παντός εδάφους και καιρού, «χτισμένο» πάνω στο Mercedes-Benz Unimog

Ένα τροχόσπιτο για σκληρή χρήση, που θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό καταφύγιο για το τέλος του κόσμου, παρουσίασε μια εταιρεία από την Αυστραλία.

Το Explorer XPR440 της EarthCruiser είναι ένα αυτοκινούμενο όχημα παντός εδάφους και καιρού, που έχει «χτιστεί» πάνω στο θρυλικό φορτηγό της Mercedes-Benz, Unimog.

Βασίζεται στο Unimog U 430 και είναι εξοπλισμένο με διάφορα καλούδια, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τροχόσπιτα.

Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει ο ευμεγέθης προφυλακτήρας από ατσάλι, που στεγάζει βοηθητικούς προβολείς, κρίκους ασφάλειας, καθώς και ένα βαρούλκο με δυνατότητα έλξης φορτίου έως και 9.000 κιλά.

Το όχημα διαθέτει σειρά αποθηκευτικών χώρων σε διάφορα σημεία, εσωτερικά και εξωτερικά, όπως επίσης εξωτερική κουζίνα και εξοπλισμό για μπάρμπεκιου, καθώς και πλυντήριο ρούχων που βρίσκεται ενσωματωμένο σε ειδικό χώρο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Φέρει επίσης ηλιακά πάνελς και υδραυλικό σύστημα ανύψωσης τεσσάρων θέσεων, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει θέση για μεταφορά μοτοσυκλέτας.

Στο εσωτερικό, η εκμετάλλευση του χώρου είναι υποδειγματική. Υπάρχει ένα μεγάλο κρεββάτι στο πίσω μέρος, κουζίνα, νεροχύτης, φούρνος μικροκυμάτων, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, τουαλέτα, ντουζιέρα, καθώς επίσης πολυθρόνες, τραπέζι και κλιματισμός.

Το XPR440 μπορεί να αποθηκεύσει 860 λίτρα νερού, καθώς και 800 λίτρα καυσίμου, τα οποία σύμφωνα με τη Mercedes-Benz του χαρίζουν αυτονομία 3.500 χιλιόμετρα.

Διαθέτει στάνταρ σύστημα πλοήγησης, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με πέντε κάμερες με δυνατότητα καταγραφής έως και 45 ημέρες.

Το XPR440 έχει σύστημα τετρακίνησης, μπλοκέ διαφορικά και άξονες τύπου portal (portal axles). O κινητήρας του αποδίδει περί τους 300 ίππους και συνδυάζεται είτε με αυτόματο, είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το σύστημα διεύθυνσης VarioPilot, το οποίο μέσα σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα επιτρέπει τη μετακίνηση του τιμονιού και των πεντάλ ελέγχου, είτε στη δεξιά πλευρά, είτε στην αριστερή, για να διευκολύνει τον οδηγό σε όποια χώρα κι αν οδηγεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook