Η δήμαρχος Τήλου δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι τον χειμώνα στο νησί υπάρχει 100% αυτονομία με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ το καλοκαίρι η επάρκεια φτάνει το 70%, ποσοστό που θα αυξηθεί με την τοποθέτηση άλλης μία ανεμογεννήτριας.

Ενεργειακά αυτόνομη γίνεται η Τήλος με την Δήμαρχο του νησιού Μαρία Καμμά Αλειφέρη να δηλώνει στον Αντώνη Φουρλή και την εκπομπή «Βρε καλώς τους» στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ότι το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

Η κα. Καμμά Αλειφέρη εξήγησε ότι πρόκειται για ένα υβριδικό πρότζεκτ με αποθήκευση ενέργειας μέσω έξυπνων μετρητών που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε όλα τα σπίτια και τα κτίρια.

Πρόσθεσε ότι τον χειμώνα υπάρχει 100% αυτονομία με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ μέχρι στιγμής το καλοκαίρι η επάρκεια φτάνει το 70%, ποσοστό που -όπως είπε- θα αυξηθεί με την τοποθέτηση άλλης μία ανεμογεννήτριας.

Η Δήμαρχος εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά της και την απογοήτευση των κατοίκων του νησιού για την απόφαση της μοναδικής τράπεζας στη Τήλο να κλείσει το υποκατάστημά της εκεί και να αφήσει μόνο το ATM.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook