Στην τελική ευθεία έχει μπει το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2018» του Δήμου Μυλοποτάμου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου στο χωριό Καλανδαρέ. 

Θα προηγηθούν οι τελευταίες εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος με τον γενικό τίτλο «Από Πανσέληνο σε Πανσέληνο» στα χωριά Γαράζο, Πέραμα, Καστρί και Αχλαδές, με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΑΡΑΖΟ

30η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου
Η επετειακή γιορτή του κίτρου ολοκληρώνεται με διάσημους σεφ να εμπνέονται από τα «μήλα των Εσπερίδων» δημιουργώντας μοναδικές γλυκές και αλμυρές γεύσεις. 
 Ώρα: 20:00: Οι καταξιωμένοι ΣΕΦ Διονύσης Αλέρτας και Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύουν με κίτρο! Θα ακολουθήσει κοπή  κιτρόπιτας 150 κιλών! Ώρα: 21:30: Συναυλία «Ένα τραγούδι θα σου πω» με τους Στέλλα Σειραγάκη, Μανόλη Βερδινάκη και Στέλιο Σταματογιαννάκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, 21:00

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου Παιδικής Σκηνής Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου. Παρουσιάζουν το έργο της Ελβίνας Μποτονάκι «Το όνειρο μιας Μέλισσας».  
Απονομή βραβείων 2ου Ράλι Ανάγνωσης μαθητών Γ΄ και Δ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Μυλοποτάμου.

Κυριακή 26 Αυγούστου, Καστρί, 19:00

Ξενάγηση στο Κάστρο του Μυλοποτάμου – Αφιέρωμα στον Αλέξιο Καλλέργη. Εσπερινός και στην συνέχεια ομιλία από τον καθηγητή κ. Μιχάλης Τρούλης, Φιλόλογο,  Συγγραφέα και Πρόεδρο της Εφορείας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.
Το Καστρί Μυλοποτάμου μαρτυρείται στις πηγές του 13ου αι. ως έδρα του Αλέξιου Καλλέργη, ηγετικής μορφής της μεγάλης επανάστασης των Κρητικών κατά των Ενετών.  Στο Απάνω Καστρί, όπως ονομάζεται ο λόφος νότια του οικισμού διατηρούνται στοιχεία οχύρωσης και λείψανα κτισμάτων του μεσαιωνικού οικισμού. Στο κέντρο της οχυρωμένης αυτής θέσης βρίσκεται ο δίκλιτος ναός της Παναγίας ο οποίος χρονολογείται στον 14ο αι., εποχή στην οποία ανήκουν και τα ελάχιστα τμήματα τοιχογραφιών που αποκαλύφθηκαν στο εσωτερικό του. Η αψίδα του ιερού που διακοσμείται με τοξύλια  φέρει οικόσημα της οικογένειας των Καλλεργών. Εκτός οικισμού, στη θέση Κούκουμος, βρίσκεται ο μονόχωρος ναός του Αγίου Στεφάνου του οποίου οι τοιχογραφίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει ο Λιθοβολισμός του αγίου, χρονολογούνται σύμφωνα με την κτητορική του επιγραφή, το 1396.

Τετάρτη 29 Αυγούστου, Αχλαδές, 

19:00 Ξενάγηση στο «Δέντρο της Ζωής» στον Άγιο Φανούριο.
21:00Μουσικοποιητική παράσταση «ΟΤΑΝ  ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ…» Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη, με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων από το θάνατο του από το Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Παραστατικών Τεχνών «ΧΩΡΑφΙ». 
• Απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της Μαριάννας Πολυμίλη (1944-2018) για την πολυσήμαντη προσφορά της στον τοπικό πολιτισμό. 

Παρασκευή 31 Αυγούστου, Καλανδαρέ, 21:00

Θεατρική παράσταση «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς από το Θέατρο Ζαρού.
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook