Ξεκινά η περίοδος για κατασκήνωση ηλικιωμένων 

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 με επιτυχία οι τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι για παιδιά στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Καλαθά του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2018. 

Και αυτή τη φορά για την εκδήλωση αποχαιρετισμού, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, και πολλοί γονείς, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει χορευτικά, θεατρικά δρώμενα και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις,.

Συνολικά φιλοξενήθηκαν 750 παιδιά εκ των οποίων 110 ΑμεΑ, ενώ, όπως επισημαίνει σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος “σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους υπήρξε άριστη συνύπαρξη με μόνο θετικές εκφάνσεις για όλους. Μέσα από τη συνύπαρξη αναπτύχθηκαν νέες φιλίες, με θετικά συναισθήματα και αξίες, όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η αλληλοβοήθεια. Τα παιδιά απασχολήθηκαν με πλήθος δραστηριοτήτων από εξειδικευμένο προσωπικό”.

Μάλιστα, η κα. Αλιφιεράκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους ομαδάρχες, “οι οποίοι μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό βρίσκονταν διαρκώς δίπλα στα παιδιά, φροντίζοντας και απασχολώντας τα με περισσή ευθύνη και αγάπη”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Κατά την 5η περίοδο (22/8/2018 – 31/8/2018) θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης ηλικιωμένα άτομα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook