Ποιές είναι οι διαπιστώσεις απο την επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές

Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Χανίων, επισκέφθηκε σήμερα 21 Αυγούστου τις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Αποκορώνου παρουσία του δημάρχου Αποκορώνου, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη και στην περιοχή του Κακόπετρου στο δήμο Πλατανιά.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Στον δήμο Αποκορώνου, εκτός από τον δασικό πλούτο της περιοχής, κάηκαν χιλιάδες ελιές, καρποφόρα δέντρα, αμπέλια, μελίσσια και αιγοπρόβατα.

Ζητάμε λοιπόν, άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί τον δήμο και να καταγράψει τις ζημιές που υπέστησαν οι καρποί των δέντρων, όπως και κλιμάκιο από τα ΠΣΕΑ ώστε  να εκτιμήσει τις ζημιές που υπέστησαν χιλιάδες ελαιόδεντρα, αμπέλια και άλλα καρποφόρα δέντρα, ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες. Παράλληλα είναι επιτακτικό από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα της δημοτικής αρχής και της αντιπεριφέρειας Χανίων για άμεση χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στην αγροτική και δημοτική οδοποιία στο δίκτυο ύδρευσης, σε αντλιοστάσια, όπως και στον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών.

Ο Δήμος Αποκορώνου είχε ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου το 2017. Το γεγονός ότι ο δήμος Αποκόρωνα (Δ.Ε. Φρε, Δ.Ε. Κρυονερίδας, Δ.Ε. Βάμου) ξανά κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναδεικνύει την αναγκαιότητα για άμεση χρηματοδότηση, δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων, συνεπώς οι υπηρεσίες πρέπει να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά,  προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, από πιθανές έντονες βροχοπτώσεις.

Ταυτόχρονα οι παραπάνω δημοτικές ενότητες πρέπει να κηρυχθούν και ως πυρόπληκτες ώστε να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές σε κτηριακές εγκαταστάσεις ( αποθήκες, στάνες, αυτοκίνητα). “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook