Το Σάββατο  1  Σεπτεμβρίου 2018  στις 9:30 το βράδυ  στους Κασσάνους  του Δήμου Μινώα Πεδιάδας,  θα πραγματοποιηθεί  η  « 3η  ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ »,  μια γιορτή θεσμός, που  οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνων « ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου «ΜΙΝΩΑ» Πεδιάδας στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου. 

Στους Κασσάνους  παράγονται τα γνωστά εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας  κρεμμύδια, και  ο Πολιτιστικός Σύλλογος για τρίτη συνεχή χρονιά, θα προσπαθήσει να αναδείξει αυτό το εξαιρετικής ποιότητας αγροτικό προϊόν του χωριού, το κρεμμύδι. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν , να το γνωρίσουν, να το δοκιμάσουν. Να μιλήσουν με τους παραγωγούς του χωριού, να προμηθευτούν κρεμμύδια και να μάθουν για την βιολογική καλλιέργεια με την οποία παράγεται.

Οι  επισκέπτες θα έχουν για άλλη μια χρονιά  την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα Κασσανιώτικα κρεμμύδια, προσφορά των ντόπιων παραγωγών του χωριού, μαγειρεμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από εκλεκτούς μαγείρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση και που θα ετοιμάζουν εδέσματα κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Οι νοικοκυρές του χωριού θα δώσουν για άλλη μια χρονιά το στίγμα τους, με τα κεράσματα για το καλοσώρισμα των επισκεπτών. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους αναμνηστικές συσκευασίες με κρεμμύδια. 

Το μενού θα είναι πλούσιο, και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο Κρητικό γλέντι όπου θα μας διασκεδάσουν οι μουσικοί Γιώργης Μανωλάκης, Γιώργης Γιανναδάκης, Γιώργης Σταυρακάκης και Γιάννης Παπατζανής. 

Κρατήσεις   τηλ.: 6973392002   -   6942053402