Δεν έχει καταγραφεί κανένας τραυματισμός από τα 7,3 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, έπληξε την ανατολική ακτή της Βενεζουέλας, και ήταν τόση η ισχύς του που έγινε αισθητός έως την πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά ενώ προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο Τρινιντάντ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς καθώς, παρά το μεγάλο μέγεθός του, ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, στα 123 χιλιόμετρα.

Όπως επισημαίνει το Reuters, μία τέτοια φυσική καταστροφή βρίσκει τη Βενεζουέλα σε δύσκολη κατάσταση, καθώς ήδη παλεύει με την οικονομική κρίση, τις ελλείψεις φαρμάκων και βασικών αγαθών.

«Είχα ξαπλώσει κι έβλεπα τηλεόραση, ξαφνικά το κρεβάτι μου άρχισε να κουνιέται σαν να ήταν φτιαγμένο από νερό» περιέγραψε κάτοικος της περιοχής Cumana, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. «Έπρεπε να κατέβω εννέα ορόφους, έμοιαζε να μην τελειώνει ποτέ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρχαν ζημιές αλλά ο κόσμος ήταν τρομοκρατημένος.

Περιορισμένες ήταν οι ζημιές και στο Καράκας, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό τι συνέβη στους πέντε τελευταίους ορόφους 45ώροφου εγκαταλελειμμένου ουρανοξύστη, οι οποίοι έγειραν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Καράκας, την Κολομβία αλλά και νησιωτικά κράτη όπως τα Τρινιντάντ και Τομπέιγκο και Σάντα Λουτσία, στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook