Λάβρος κατά των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ που προωθούν την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου από τα Χανιά ως τον Αγ. Νικόλαο, αφήνοντας έξω το τμήμα του Αγ.Νικολάου, την Κίσσαμο και την Σητεία, ήταν σήμερα ο Μανώλης Σκουλάκης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα από τα Χανιά.

Ο κ. Σκουλάκης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού της κυβέρνησης, Χρήστου Σπίρτζη, για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι αν εφαρμοστεί η απόφαση Σπίρτζη είναι “αιτία πολέμου”, ενώ ταυτόχρονα “επιβεβαιώνεται ότι στα Χανια υπάρχει πολιτικό κενό, των υπουργών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Δήμου Χανίων που έχει υστερήσει”. 

“Με ανησύχησε η τέλευταια ανακοίνωση του για τους τρεις διαγωνισμούς 1) Χανια – Χερσόνησος 2) Χερσόνησος – Νεάπολη (με ΣΔΙΤ) 3)  Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος (δημόσιος διαγωνισμός) Λείπει το τμήμα Άγιος Νικόλαος, Σητεία αλλά και Χανιά, Κολυμπάρι, Καστέλι, Πλάτανος. Αν υλοποιηθεί η υπόσχεση του Σπίρτζη τότε επιβεβαιώνεται ότι στα Χανια υπάρχει πολιτικό κενό, από τους υπουργούς Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Δήμου Χανίων που έχει υστερήσει. Εάν συμβεί αυτό και εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, είναι αιτία πολέμου εγώ θα πρωταγωνίστησω σε αντιδράσεις των κατοίκων την προεκλογική περίοδο αν δε αναθεωρηθεί αυτή η σκέψη.  Καλώ τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ όλης της Κρήτης και της ΝΔ αλλά και όλων των κομμάτων να παρόυν θέση”, σημείωσε ο κ. Σκουλάκης

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χανιά, Μαζί για τον δήμο μας” κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κρήτης να αντιδράσει δημόσια τονίζοντας οτι η “Κρήτη είναι ενιαία και αδιαίρετη δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποφάσεις που οδηγούν σε διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος”. 

“Αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει με τίποτα. Παρακολούθησα τις αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών για τον ΒΟΑΚ, υπάρχουν αντιδράσεις και όλοι έχουν υπογράψει κείμενα δυνατά. Οι δικοί μας εδώ στα Χανια έχουν κάνει καλή δουλειά όπως και το Λασιθι.  Κυρίως απευθύνομαι σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον καλώ να αντιδράσει δημόσια. ​Η Κρήτη είναι ενιαία και αδιαίρετη δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποφάσεις που οδηγούν σε διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος”. 

Δρόμος Μουρνιές – Γογονή

Αναφερθείς στο θέμα της κατασκευής του δρόμου Μουρνιές – Γογονή ο κ.Σκουλάκης υπερασπίστηκε τις κινήσεις που έγιναν από το δήμο Χανίων επί δικής του δημαρχίας σημειώνοντας οτι κατάφεραν να εντάξουν το έργο στο ΕΣΠΑ

Κέντρο υγείας αστικού τύπου

Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ο κ. Σκουλάκης άφησε να εννοηθεί οτι δεν τηρούνται δεσμεύσεις που εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία του, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια θέση, από τις 30 που προβλέπονταν ενώ δεν έχει συσταθεί ακόμα η τριμελής διοικούσα επιτροπή (στην οποία συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος του δήμου, ένας των εργαζομένων και ένας της 7ης ΔΥΠΕ)

“Το 1998 ανέλαβα την ευθύνη και ανακοινώσαμε το προγραμμα, ότι θα γκρεμίσουμε το παλιό νοσοκομείο εντάξαμε στο ΕΣΠΑ το κέντρο υγείας. 

Πήρα σήμερα την υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και τη ρώτησα αν τηρείται η δέσμευση πως για να ανοίξει το κέντρο υγείας θα έπρεπε σταδιακά να αρχίσουν να προκηρύσσουν θέσεις στα ΕΣΥ. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί κανένας διαγωνισμός. Επίσης τη ρώτησα αν συνεστηθει η τριμελής επιτροπή και μου είπε πως δεν έχει γίνει γιατί δεν είναι επείγον θέμα. 

Ερωτηθείς για το λόγο της επανεμφάνισης του δήλωσε: 

Θέλω να κλείσω την καριέρα μου όπως το 1977, υποψήφιος βουλευτής χωρίς σταυρό. Καμία άλλη θέση δε με ενδιαφέρει! 

Έχω εξαντλήσει όλες μου τις φιλοδοξίες, θα κρατήσω το δικαίωμα να παρεμβαίνω στα θέματα όπως τα παραπάνω. Θέλω να ειμαι Βουλευτής Επικράτειας στο ΚΙΝΑΛ.. Είπα σε όσους θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα, ότι πρέπει να προσέχουν και ότι εγώ θα τους στηρίξω εφόσον καταλήξουμε σε μια συμφωνία, ειδάλλως θα έρθουν άλλοι άνθρωποι. Εγώ θα εργαστώ για την ενότητα της παράταξης. Ενημέρωσα το κόμμα αμέσως ότι δε θέλω να συμμετέχω με τα κομματικά. Θα είμαι επικεφαλής της παράταξης μέχρι τις εκλογές αλλά δεν παρεμβαίνω. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook