Έγινε συνάντηση στο σπίτι του Προέδρου στα Χανιά – Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας μένει ο Χρήστος Μαρκογιάννκης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η οποία επικαλείται πηγές από την Γαλάζια παράταξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αλλά και με πληροφορίες του Flashnews.gr, τις ημέρες του 15Άυγουστου, όπου παραθέριζε στα Χανιά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην βίλα Μητσοτάκη στον Βλητέ. 

Εκεί οι δύο άντρες είχαν μία συζήτηση για το θέμα της υποψηφιότητας Μαρκογιαννάκη, όπου ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε στον πρώην Βουλευτή ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόψιμο Μαρκογιαννάκη δεν συνδέεται με την κάθοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά, ωστόσο αυτό ίσως να μην είναι απόλυτα αληθές, αφού μία πολιτικός σαν την Ντόρα σίγουρα θα θέλει να πεδίο ανοιχτό στο Ν. Χανίων, ώστε να πάρει όσο δυνατόν περισσότερους ψήφους.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από την «Καθημερινή»:

“Δεν ξέρω εντέλει πόσο μεγάλη ήταν –αν υπήρξε ποτέ – η αγωνία για την επάνοδο ή όχι του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά δέκα κοινοβουλευτικές θητείες (μέχρι το 2015). Είμαι σε θέση να γνωρίζω, πάντως, ότι αυτή τερματίστηκε. Το λέω επειδή μαθαίνω ότι στο πλαίσιο της απόφασης του Κυρ. Μητσοτάκη για την ανανέωση της Ν.Δ., ο 71χρονος πρώην βουλευτής δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Η συνάντηση στα Χανιά

Οι πληροφορίες μου επιμένουν μάλιστα ότι την απόφαση αυτή στον Μαρκογιαννάκη την ανακοίνωσε προ ημερών ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε συνάντησή τους στα Χανιά. Θυμίζω ότι ο εν λόγω είχε πρωτοεκλεγεί επί των ημερών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1989, καθώς και ότι έχει διατελέσει βουλευτής για 26 συναπτά έτη, μέχρι το 2015 που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί. Γαλάζια πηγή μου επιμένει ότι η απόφαση δεν συνδέεται με τη φημολογούμενη (και βέβαιη, όπως όλα δείχνουν) κάθοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά. Κι αυτό διότι αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, θα εξασφαλίσει το λιγότερο τρεις έδρες στα Χανιά. Εγώ δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω ότι το ρητορικό ερώτημα που είχε θέσει ο ίδιος σε κομματική εκδήλωση στα Χανιά –«γίνεται ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Χανιά χωρίς Μαρκογιαννάκη Χρήστο;»– τελικά δεν ήταν ρητορικό. Προφανώς γίνεται.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook