Το ατύχημα δεν ήταν σοβαρό, όμως θέτει ένα προβληματισμό για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα εντός του χώρου του Πολυτεχνείου Κρήτης χωρίς ευτυχώς τραυματισμό, ωστόσο το συμβάν προκαλεί προβληματισμό για πολλούς λόγους.

Καταρχήν εντός του Πολυτεχνείου, εκτός από τους φοιτητές και καθηγητές που εισέρχονται από την κεντρική πύλη με τα οχήματά τους αλλά και λεωφορεία που μεταφέρουν σπουδαστές εκεί, δεκάδες πολίτες των Χανίων επιλέγουν το χώρο για τζόκινγκ, περπάτημα ή για βόλτα με τα κατοικίδιά τους.

Είναι ένα μικρό campus, προσβάσιμο σε οποιοδήποτε χωρίς να γίνεται έλεγχος στην πύλη και φυσικά κάθενας που εισέρχεται σε αυτό, ειδικά με αυτοκίνητο ή δίκυκλο θα  πρέπει να έχει συνείδηση, οτι δεν κυκλοφορεί στο πάρκινγκ του σπιτιού του, αλλά σε δρόμο εντός του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου και θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί εκεί κινούνται πολλοί πεζοί.

Φυσικά η έλλειψη σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι κάτι δεδομένο και φαίνεται καθημερινά στους δρόμους των Χανίων, όμως ο περιορισμένος χώρος εντός του Πολυτεχνείου δεν κάνει λιγότερο επικίνδυνη την απρόσεχτη οδήγηση. Ταυτόχρονα,  ” οτι συμβαίνει μέσα στο Πολυτεχνείο, μένει μέσα στο Πολυτεχνείο”, αφού είναι μεν δημόσιος χώρος μεν, αλλά ιδιωτικός για να επέμβει τροχαία ή αστυνομία.

Πατέρας ενός παιδιού, ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την αγανάκτησή του για το συμβάν, και απλά παραθέτουμε οτι έγινε για προβληματισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook