Η απόφαση του Υπ. Παιδείας που θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις – 12 σχολεία στο ν.Χανίων – Έξι στο ν.Ηρακλείου – Οκτώ στο ν. Λασιθίου – Κανένα στο ν.Ρεθύμνης

Ο Υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου υπέγραψε την απόφαση με την οποία επανακατατάσσονται  από το σχολικό έτος 2018-2019 οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας σε 13 αξιολογικές κατηγορίες τις Α, Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι,ΙΑ,ΙΒ, και ΙΓ.

Από αυτές τις κατηγορίες , οι τρεις τελευταιες (ΙΑ – ΙΒ – ΙΓ), αφορούν στον χαρακτηρισμών σχολείων ως δυσπρόσιτων, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση και κίνητρα για να υπηρετήσουν εκεί εκπαιδευτικοί.

Δυστυχώς, από την απόφαση του Υπουργείου φαίνεται πως όχι μόνο αυξήθηκαν τα μόρια απο 11 και πάνω αλλά επιπλέον αγνοήθηκαν τα τοπικά αιτήματα για χαρακτηρισμό σχολείων ως δυσπρόσιτων με αποτέλεσμα κάποιες σχολικές μονάδες στην Κρήτη να κινδυνεύουν με υποβάθμιση και «λουκέτο».

Αναλυτικότερα τα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα στην Κρήτη είναι τα εξής:

Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ
Το Λύκειο Χώρας Σφακίων. Το Γυμνάσιο Χώρας Σφακίων. Τα Δημοτικά Σχολεία Χώρας Σφακίων, Βουβά, Γαύδου, Ροδοβανίου. Τα Νηπιαγωγεία Γαύδου, Σκαλωτής, Πατσιανού, Χώρας Σφακίων, Ανώπολης, Βουβά, Ροδοβανίου.

Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τα Δημοτικά Σχολεία Ψαρής Φοράδας και Σκουρβούλων. Τα Νηπιαγωγεία Ψαρής Φοράδας, Καστρί, Άρβης, Σκουρβούλων.

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Το Λύκειο Τζερμιάδων. Τα Γυμνάσια Τζερμιάδων και Χανδρά. Τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Γεωργίου, Αρμένων Σητείας. Τα Νηπιαγωγεία Ζηρού, Ζάκρου, Αγίου Γεωργιου.

Στην Π.Ε. Ρεθύμνης δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο που να έχει χαρακτηρισθεί ως  δυσπρόσιτο.

Η απόφαση είχε συνταχθεί απο τις αρχές Αυγούστου αλλά υπεγράφη χθες και πήρε τον δρόμο για δημοσίευση σε ΦΕΚ ενώ αναμένεται σωρεία αντιδράσεων από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων.

Ολόκληρη η απόφαση με την αναμοριοδότηση των σχολείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook