Ισχυρίστηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν έπεισε τις Αρχές
 
Αυστριακοί αξιωματούχοι απέρριψαν το αίτημα ασύλου ενός μετανάστη από το Ιράκ επειδή ήταν πολύ «θηλυπρεπής», όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα.

Ο 27χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος, κρίθηκε ως «μη πιστευτός», μερικώς εξαιτίας της συμπεριφοράς του, σύμφωνα με αναφορές. Έχει ωστόσο το δικαίωμα να υποβάλει έφεση για την απόφαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε μερικές μέρες αφού η Διεθνής Αμνηστία άσκησε κριτική στη διαδικασία ασύλων που ακολουθεί η Αυστρία χαρακτηρίζοντάς την ως «ύποπτη». Η κυβέρνηση της χώρας απάντησε στην κριτική, λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη διαδικασία λειτουργούν άψογα.

Στην περίπτωση του Ιρακινού, ένιωσαν ότι ο αιτών επέδειξε «στερεοτυπική, και σε κάθε περίπτωση υπέρμετρη θηλυπρεπή συμπεριφορά (εκφράσεις, χειρονομίες)» οι οποίες έμοιαζαν ψεύτικες, ανέφερε η αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ιρακινός μετανάστης φέρεται να είναι ενεργό μέλος των τοπικών οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ και έφυγε από το Ιράκ το 2015, φοβούμενος για τη ζωή του. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασύλου τόνισε ότι η απόφαση έχει αναθεωρηθεί.

Αυτή είναι η δεύτερη αμφιλεγόμενη απόφαση σχετική με χορήγηση ασύλου προσφάτως. Την περασμένη εβδομάδα ακτιβιστές ανέφεραν ότι ένας 18χρονος Αφγανός που ζητούσε άσυλο, είδε την αίτησή του να μην γίνεται αποδεκτή επειδή δεν «συμπεριφερόταν ή ντυνόταν» σαν ομοφυλόφιλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook