Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 εκτίμησε πως το πρόβλημα θα λυθεί προσωρινά μόλις συνδεθούν οι γεννήτριες που έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ – Αποζημιώσεις σκοπεύει να ζητήσει ο δήμος- Πού εντοπίζεται η βλάβη-Μετά το μεσημέρι η αποκατάσταση.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ύδρας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αφού το νησί για περισσότερες από 24 ώρες βρίσκεται χωρίς ρεύμα και νερό, αφού υπάρχει ολική διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής (26/8).

Ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 και στους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο περιέγραψε την δραματική κατάσταση για τους κατοίκους αλλά και για τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, προαναγγέλλοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη ζητώντας τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Ο κ.Κουκουδάκης εκτίμησε πως η αποκατάσταση αναμένεται να γίνει μετά το μεσημέρι της Δευτέρας όταν και θα συνδεθούν οι δύο γεννήτριες που έχουν σταλεί στο νησί, ενώ ήδη έχει φτάσει υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού που συνδράμει στην υδροδότηση του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στα καλώδια που συνδέουν με ρεύμα την Πελοπόννησο με την Ύδρα.

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωσή του τα ξημερώματα, το ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι στην Ύδρα αποστέλλονται γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.

Κ.Μανιάτης: Σε τρεις ώρες η Ύδρα θα έχει ρεύμα
Για βλάβη και συγκεκριμένα για διαρροή στον υποσταθμό του Κρανιδίου μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 μας ο Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ. Εκτίμησε ότι σε τρεις ώρες το νησί θα έχει ηλεκτροδότηση και δεν θα πάρει μέρες. Καθυστερήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ καταλόγισε ο κ. Μανιάτης ενώ έκανε λόγο για έλλειψη τεχνικού προσωπικού στην Ύδρα αλλά και σε άλλα νησιά και ζήτησε προσλήψεις.

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια
Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρισκόταν διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο Μανδαλάκη Γεώργιο.

Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ”ΓΑΥΔΟΣ”, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δούρου: Να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Την κήρυξη του δήμου Ύδρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης είχε εισηγηθεί η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook