Τη Δευτέρα (27/08) ο ΑΟΧ/Κισσαμικός προανήγγειλε μεταγραφή χαρισματικού επιθετικού από τη Σκανδιναβία και την Τρίτη (28/08) έγινε η αποκάλυψή του!

Ο Ρόοπε Ρίσκι είναι ο επιθετικός που έφερε στα Χανιά ο ΑΟΧ/Κισσαμικός με προοπτική να αποτελέσει τον ηγέτη στη νέα προσπάθεια που θα γίνει τη νέα σεζόν για να πετύχει η ομάδα το όνειρο της ανόδου στη “μεγάλη” κατηγορία.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Φινλανδίας, που έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ στη χώρα του και αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Μπουντεσλίγκα της Αυστρίας με τη Ζανκτ Πέλτεν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή Φινλανδό επιθετικό Roope Riski.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1991 και άρχισε την ποδοσφαιρική του πορεία από τα τμήματα υποδομής της TPS (Τούρουν Παλοσέουρα). Στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στη Βίκινγκιτ, για να επιστρέψει στην TPS, από την οποία έκανε το άλμα στην καριέρα του με τη μετακίνησή του στην Ιταλία για λογαριασμό της Τσεζένα. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε TPS και στις νορβηγικές Χόνεφος και Χάουγκεσουντ. Στη συνέχεια έπαιξε σε Σέιναγιοκι (Φινλανδία) και Πάντερμπορν (Γερμανία), ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα Αυστρίας με τη Ζανκτ Πέλτεν.

Είναι 5 φορές διεθνής (1 γκολ) με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας (συμμετοχή και σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου), ενώ έχει παίξει ακόμη και στις “μικρότερες” εθνικές ομάδες (Κ21, Κ20, Κ19). Στη χώρα του αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ στη Veikkausliga με τη Σέιναγιοκι, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2015 και το Κύπελλο το 2016 και έχει ακόμη ένα Κύπελλο με την TPS. Μετράει συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League και του Europa League.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Veikkausliga (Α’ Φινλανδίας): 110 συμμετοχές – 49 γκολ
Bundesliga (Α’ Αυστρίας): 25 συμμετοχές – 5 γκολ
OBOS-ligaen (Β’ Νορβηγίας): 24 συμμετοχές – 12 γκολ
Ligacup (Λιγκ Καπ Φινλανδίας): 13 συμμετοχές – 6 γκολ
Eliteserien (Α’ Νορβηγίας): 11 συμμετοχές
3.Liga (Γ’ Γερμανίας): 10 συμμετοχές – 1 γκολ
Suomen Cup (Κύπελλο Φινλανδίας): 7 συμμετοχές – 4 γκολ
Europa League (προκριματικά): 6 συμμετοχές – 2 γκολ
Ykkönen (Β’ Φινλανδίας): 6 συμμετοχές – 5 γκολ
Champions League (προκριματικά): 2 συμμετοχές – 1 γκολ
NM-Cup (Κύπελλο Νορβηγίας): 2 συμμετοχές
Primavera A (Πρωτάθλημα Νέων Ιταλίας): 2 συμμετοχές
Serie A (Α’ Ιταλίας): 1 συμμετοχή
Westfalenpokal (Κύπελλο Βεστφαλίας): 1 συμμετοχή
ÖFB-Cup (Κύπελλο Αυστρίας): 1 συμμετοχή – 1 γκολ
Oberliga Westfalen (Πρωτάθλημα Βεστφαλίας): 1 συμμετοχή – 1 γκολ

Εθνική ομάδα: 5 συμμετοχές – 1 γκολ
Κ21: 4 συμμετοχές – 1 γκολ
Κ20: 4 συμμετοχές – 4 γκολ
Κ19: 9 συμμετοχές – 5 γκολ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ο 27χρονος επιθετικός τόνισε τα εξής: «Είμαι εντυπωσιασμένος που είμαι εδώ, είναι μία νέα εμπειρία για εμένα. Αισθάνθηκα ότι με ήθελαν πάρα πολύ στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να παίζεις κάπου που σε “αγκαλιάζουν” από την αρχή όλοι, σε υπολογίζουν και σε θέλουν. Έχουμε ένα κοινό στοιχείο με την ομάδα, γιατί όπως κι εγώ που θέλω να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και να κάνω πρόοδο στην καριέρα μου, έτσι κι η ομάδα “χτίζεται” τώρα και θέλει να έχει μια πρόοδο. Οπότε υπάρχει ταύτιση στους στόχους που έχουμε βάλει και οι δύο πλευρές για το μέλλον».

Για το τι μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο της ομάδας: «Υπόσχομαι ότι θα δουν έναν ποδοσφαιριστή που θα παίζει πάντα με την καρδιά του για την ομάδα και στοχεύω να πετύχω 20 γκολ για να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να πετύχει και η ομάδα τους στόχους της».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook