Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στα Χανιά – Σε ετοιμότητα υπηρεσίες πολιτικής προστασίας – Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς “κεραυνοχτυπήθηκαν” κολώνες της ΔΕΗ

Προβλήματα έφερε η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού στα Χανιά, καθώς η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, πτώσεις δέντρων, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε δρόμους εντός και εκτός του δήμου Χανίων.

Η πυροσβεστική έχει λάβει δεκάδες τηλεφωνημάτων για απαντλήσεις υδάτων, από σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές του δήμου Χανίων ενώ επενέβη και στην άνληση υδάτων από το οδόστρωμα, στην περιοχή της Κάτω Σούδας. 

(έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κάτω Σούδα)

Επίσης, καταγράφησαν κατολισθήσεις στο δρόμο προς Ακρωτήρι αλλά και στην Εθνική οδό, στο ύψος του Καλαμίου, με αποτελεσμα να κλείσει για λίγο το ρεύμα προς Ρέθυμνο, ενώ και στα όρια του δήμου Χανίων, δρόμοι , μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στη Λεωφόρο Σούδας, στο ύψος του ΜΑΙΧ, λίγο μετά τις 14:30 σημειώθηκε πτώση δέντρου, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε και στην πάνω Σούδα, ωστόσο από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός περαστικών. Αργότερα το απόγευμα, μια ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της, στο κέντρο των Χανίων, όταν δέντρο που ήταν στην αυλή της έπεσε και “φράκαρε” την εξώπορτα.

Τα σημαντικότερα πλημμυρικά προβλήματα εντοπίζονται στην Σούδα, τη Νέα Χώρα αλλά και σε περιοχές του κέντρου των Χανίων.

(η εικόνα που παρυσιάζει η Λεωφόρο Σούδας και παράδρομοι, το απόγευμα της Τρίτης)

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς τα πρωτοβρόχια κάνουν ολισθηρό το οδόστρωμα και ακόμα πιο επικίνδυνα, τα “υποπτα” σημεία του ΒΟΑΚ, οπου ήδη σημειώθηκε ένα τροχαίο το μεσημέρι, ενώ σε αρκετά σημεία η προσπέλαση δρόμων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία.

(κάτω Σούδα από Βλητέ)

(εικόνα από την παλιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, στο Μακρύ Τοίχο)

Στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων οι καταστηματάρχες όπως όπως μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα από τον κοινόχρηστο χώρο  βίντεο παρακάτω) , ενώ τουρίστες στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκαν να συνεχίσουν την περιήγησή τους φορώντας αδιάβροχα.

Ο δήμος Χανίων, με ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει τους πολίτες οτι είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ενώ υπήρξε άμεσος συντονισμός και συνέργεια μεταξύ Πυροσβεστικής και δήμου για την αντιμετώπιση περιστατικών πλημμύρων και συνδρομή βοήθειας προς πολίτες.

(έντονη βροχόπτωση στη λίμνη της Αγιάς)

(αντίστοιχα στα Παχιανά)

Δείτε σχετικά βίντεο με εικόνες από το λιμάνι των Χανίων, το μεσημέρι της Τρίτης 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook