Λαϊκό δικαίωμα χαρακτήρισε την ασφάλεια των πολιτών η νέα και πρώτη γυναίκα υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσερχόμενη στην ορκομωσία και τόνισε ότι η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της, η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, λέγοντας ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις», σημείωσε.

Η κ.Γεροβασίλη μετά το χθεσινό ανασχηματισμό, είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε:

«Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη».

Και, «θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook