Η ρωσική αστυνομία πραγματοποιεί σήμερα εξονυχιστική έρευνα για εκρηκτικά σε εννέα σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας έπειτα από προειδοποίηση που δέχθηκε για απειλή επιθέσεων, σύμφωνα με την αστυνομία των μέσων μεταφοράς. Ένας άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, τηλεφώνησε σήμερα στην αστυνομία για να προειδοποιήσει ότι βόμβες που έχουν τοποθετηθεί σε τρεις από εννέα σταθμούς της Μόσχας θα εκραγούν σύντομα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Ο άνδρας δεν κατονόμασε τους τρεις σταθμούς και αποφασίστηκε να εκκενωθούν αυτοί του Γιάροσλαβ, του Λένινγκραντ και του Καζάν», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας των μέσων μεταφοράς, Τατιάνα Αγκάποβα.

Η αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστική έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών και σε έξι άλλους σταθμούς, προσέθεσε. Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους Μοσχοβίτες να επαγρυπνούν μετά την επίθεση αυτοκτονίας με 36 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες στις 24 Ιανουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέντοβο.

Η αστυνομία των μέσων μεταφοράς δέχεται προειδοποιήσεις για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών καθημερινά εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η ρωσική αστυνομία αποφάσισε να πραγματοποιήσει εξονυχιστική έρευνα σε 9 σταθμούς ταυτοχρόνως, σύμφωνα με την Αγκάποβα.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook