Είχε προορισμό την Ιταλία – Συνελήφθησαν οι δύο διακινητές

Στον εντοπισμό σκάφους που μετέφερε 71 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, καθώς και στην αποτροπή μιας πιθανής ναυτικής τραγωδίας προχώρησαν σήμερα τις πρωινές ώρες στελέχη του Λιμενικού Σώματος Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Μεσολογγίου, εντόπισε στις εκβολές του Ευήνου ταχύπλοο τύπου cruiser, στο οποίο επέβαινα 71 μετανάστες και δύο άτομα του πληρώματος.

Υπό τον συντονισμό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου το πλήρωμα του  σκάφους του Λιμενικού συνέλαβε δύο Ουκρανούς διακινητές και οδήγησε με ασφάλεια το ταχύπλοο και τους μετανάστες στο λιμάνι Μεσολογγίου. Το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα onairnews.gr, είχε σοβαρό πρόβλημα και εικάζεται ότι μόλις έβγαινε στα ανοικτά, με κατεύθυνση την Ιταλία, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να βυθιστεί.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, Τάσος Σκαρμούτσος, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, φρόντισαν να μεταφερθούν οι μετανάστες στο γήπεδο της πόλης και να τους προσφερθεί φαγητό και νερό.

Επίσης, σε συνέχεια του ρεπορτάζ και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας agriniopress.gr, οι μετανάστες είναι ιρακινής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και εννιά παιδιά, ορισμένοι εκ των οποίων διαθέτουν έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ άλλοι όχι.

Σημειώνεται επίσης ότι το σκάφος είχε κάποιο πρόβλημα και είναι πιθανό, μόλις έβγαινε στα ανοικτά με κατεύθυνση την Ιταλία, να βυθιζόταν, ωστόσο τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες.

Ο κ. Σκαρμούτσος, σε δηλώσεις του στην κάμερα της ιστοσελίδας onairnews.gr, ανέφερε πως προς το παρόν τη σίτιση και τη φροντίδα των μεταναστών έχει αναλάβει ο δήμος Μεσολογγίου, ενώ στο κλειστό γυμναστήριο θα βρεθούν και ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για την ψυχολογική υποστήριξή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook